Barcelona

Nou acord per a la reubicació de l'Escola Entença i el Parc de Bombers de l’Eixample

L'Escola Entença se situarà definitivament al carrer de Provença, al costat de l'Hospital Clínic, mentre que els Bombers de Joan Miró es traslladaran a la confluència entre els carrers del Comte d’Urgell, l'avinguda Sarrià i el carrer Londres

Instal·lacions dels Bombers al parc Joan Miró.

Instal·lacions dels Bombers al parc Joan Miró. / Ajuntament de Barcelona

2
Es llegeix en minuts

La Comissió del Govern ha assolit un important acord per a la reubicació del Parc de Bombers de l’Eixample, actualment ubicat al parc de Joan Miró. S'ha signat un conveni urbanístic amb la propietat del solar a la confluència de l'avinguda de Sarrià amb els carrers del Comte d’Urgell – Londres, on ara hi ha un establiment de Mercedes, perquè passi a acollir el nou Parc de Bombers.

L'inici d'obres està previst per al 2029 i s'ha acordat requalificar el solar de l'actual concessionari, que requerirà posteriorment una modificació de la MPGM i una reparcel·lació. Durant aquests tràmits, es permetrà la permanència transitòria de l'oficina de vendes de vehicles en la seva ubicació actual.

El trasllat del Parc de Bombers permetrà que el parc de Joan Miró recuperi l'espai que temporalment ocupa aquesta instal·lació de 1.964 metres quadrats de superfície útil.

Mòduls prefabricats de La Model on s'allotja l'Escola Entença. /

Ajuntament de Barcelona

Nova ubicació per a l'Escola Entença i l'ampliació de l'Hospital Clínic

S'ha assolit també un gran acord tècnic entre tots els grups municipals presents al Districte (Junts, ERC, Barcelona en Comú i PP), que el passat mes de febrer ja van acordar per unanimitat crear una taula de treball amb el Consorci d'Educació i la Gerència del Districte per treballar conjuntament una proposta de solució definitiva per a l'Escola Entença.

Notícies relacionades

El centre educatiu, que fins ara es trobava als mòduls prefabricats de La Model a l'espera d'una ubicació definitiva, s'ubicarà al solar adjacent del carrer de Villarroel, amb una superfície de 2.908,50 metres quadrats en total. A més, a la part del solar adjacent al carrer de Casanova s'ubicarà un equipament sanitari, reservat per a activitats de l'Hospital Clínic Barcelona – Servei Català de la Salut.

Amb aquesta operació, es desencalla el futur de dos equipaments absolutament necessaris i reivindicats pel Districte i el barri de l'Esquerra de l’Eixample. Arriba després de mesos de negociacions i de treball en diferents àmbits i nivells, i l'objectiu ara és poder disposar, en el termini de sis mesos, d'un document que garanteixi els termes de l'acord i permeti detallar els propers passos i els tràmits de planejament i de gestió urbanística necessaris fins a la cessió del sòl per a la construcció efectiva dels equipaments educatiu i sanitari, prevista a partir del 2028.