En col·laboració amb

Ocupació i treball

Un servei per a la intermediació de lloguer de locals buits

Té l’objectiu de posar en contacte persones propietàries de locals buits a Barcelona amb persones emprenedores o empreses que busquen un local

Un servei per a la intermediació de lloguer de locals buits
1
Es llegeix en minuts

Intermedia Locals és un nou servei municipal d’intermediació per a la instal·lació d’activitat econòmica a locals buits situats en una planta baixa. Impulsat per Barcelona Activa, té l’objectiu de posar en contacte persones propietàries de locals buits a Barcelona amb emprenedores o empreses que busquen un local per desenvolupar el seu projecte amb un lloguer amb preus per sota del mercat, ajudes a la propietat de fins a 3.000 euros i condicions avantatjoses per a les dues parts.

Per formar part d’Intermedia Locals, els locals han d’estar situats en una planta baixa i fer més de dotze mesos que està sense activitat econòmica.

Notícies relacionades

Una vegada valorat el local, que ha de tenir un lloguer de com a mínim el 15% per sota del preu de taxació, i les seves característiques i potencialitats d’acord amb la normativa vigent, Barcelona Activa buscarà projectes que s’hi vulguin instal·lar, com ara botigues, oficines i tallers. Es valorarà la viabilitat econòmica i la idoneïtat en relació amb l’entorn i el marc normatiu del territori i es tindrà en compte si el projecte s’emmarca en àmbits estratègics per al barri o la ciutat.

Una vegada tancat el contracte, per a un mínim de cinc anys, Barcelona Activa atorgarà 3.000 euros a la propietat, que es podran destinar únicament a adequacions i millores dellocal, altes de subministraments i contractació d’una assegurança de les rendes de lloguer.