En col·laboració amb

Com podem prevenir, detectar i abordar la LGTBI-fòbia

Prevenir i actuar davant aquest tipus de discriminació és essencial per garantir els drets i llibertats de les persones LGTBI

A Barcelona s’han produït 55 situacions de LGTBI-fòbia, denuncia l’Observatori contra l’Homofòbia

Com podem prevenir, detectar i abordar la LGTBI-fòbia
2
Es llegeix en minuts

La LGTBI-fòbia és la discriminació cap a les persones lesbianes, gais, transsexuals, intersexuals, bisexuals i amb expressions de gènere no normatives. Cal actuar davant qualsevol situació de marginació, assetjament i violència que vulneri la llibertat sexual i de gènere. ¿Com? T’expliquem què pots fer en cada cas i quins recursos municipals tens a l’abast.

Des de l’1 de gener del 2023, a Barcelona s’han produït 55 situacions de LGTBI-fòbia, segons denuncia l’Observatori contra l’Homofòbia. Els insults, les humiliacions, les actituds discriminatòries, l’assetjament, les amenaces, les agressions físiques, la violència psicològica i el ciberassetjament són formes de LGTBI-fòbia que cal erradicar. Trobaràs més informació a la guia de detecció de la LGTBI-fòbia. Prevenir i actuar davant aquest tipus de discriminació és essencial per garantir els drets i llibertats de les persones LGTBI.

¿Què cal fer en cas de patir o presenciar una agressió LGTBI-fòbica?

Si et trobes en aquesta situació, truca immediatament al 112.

¿Necessites atenció urgent i els serveis especialitzats no estan oberts?

Truca o dirigeix-te al Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB):

  • Atenció les 24 hores, els 365 dies

  • Carrer de la Llacuna, 25, el Poblenou (metro: L4 Llacuna; bus: 6, 136, 196, B20, B25, V23, V25, N6 i N8)

  • Telèfon: 900 703 030.

¿Vius una situació de LGTBI-fòbia?

Notícies relacionades

A Barcelona disposes de tres equipaments especialitzats en informació, orientació i atenció a persones que puguin patir una situació de LGTBI-fòbia:

  • Centre LGTBI de Barcelona: ofereix acompanyament psicològic i orientació legal i jurídica a persones en situacions de discriminació per LGTBI-fòbia o serofòbia i treballa de manera coordinada amb l’Oficina per la No-Discriminació (OND), amb el suport d’entitats especialitzades com l’Observatori contra l’Homofòbia. També disposa d’un mecanisme d’urgència contra les agressions per detectar els casos que es puguin presentar i actuar.

  • Carrer del Comte Borrell, 22, l’Eixample (metro: L2 Poble Sec / Paral·lel o L3 Paral·lel / Sant Antoni; bus: 13, 21, 55, 91, 120, 120, V7, V9, V11, D20, D50, H14 i H16)

  • Telèfon: 938 805 111.

  • Oficina per la No-Discriminació (OND): atenció gratuïta i confidencial a les persones que pateixen o han patit una situació de discriminació o un delicte d’odi i que viuen o treballen a la ciutat o passen per ella.

  • Carrer de Ferran, 32, Ciutat Vella (metro: L3 Liceu o L4 Jaume I; bus: 47, 59, V13, V15 i V17)

  • Telèfon: 934 132 000.

  • Observatori contra l’Homofòbia: entitat formada per activistes, professionals i voluntaris de diferents àmbits. Ofereix acompanyament psicològic, assessorament legal i formació i disposa de recursos per prevenir la LGTBI-fòbia, com una guia per treballar la diversitat afectiva, sexual i de gènere o un estudi sobre la visibilització de la lesbofòbia.

  • Carrer del Comte Borrell, 22, l’Eixample (metro: L2 Poblesec / Paral·lel o L3 Paral·lel / Sant Antoni; bus: 13, 21, 55, 91, 120, 120, V7, V9, V11, D20, D50, H14 i H16)

  • Telèfon: 932 172 669.

  • Correu electrònic: coordinacio@och.cat

¿Coneixes els drets LGTBI?

Els drets del col·lectiu LGTBI estan recollits en la llei 11/2014 per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Consulta una recopilació dels punts principals que inclou aquesta norma per garantir el respecte i la dignitat de les persones LGTBI.

Temes:

LGTBI