En col·laboració amb

Visitants i locals

Un repte tecnològic per avançar cap a un turisme més sostenible

S’instal·laran sensors per mitigar la massificació turística de la capital catalana

També facilitaran la presa de decisions sobre els serveis municipals que es presten als barris, com la neteja i la planificació urbanística

Un repte tecnològic per avançar cap a un turisme més sostenible
1
Es llegeix en minuts

Una sèrie de sensors 2D, 3D i d’infrarojos permeten mesurar en temps real els fluxos i les aglomeracions de persones, bicicletes o vehicles tant en espais interiors com exteriors. Les dades obtingudes permetran mitigar els efectes de la massificació turística sobre la gent que viu o treballa al districte de l’Eixample i millorar l’experiència dels turistes.

També es facilitarà la presa de decisions sobre els serveis municipals que es presten als barris, com, per exemple, a l’hora d’informar dels horaris dels serveis de neteja, l’ampliació dels carrils o la pacificació dels carrers.

El projecte de l’empresa Affluences guanya el repte llançat per Digital Future Society i l’Ajuntament per l’ús que fa de la tecnologia per mesurar en temps real la concentració de persones en l’espai públic, i rebrà una aportació econòmica de fins a 40.000 euros provinents del fons de l’impost turístic (IEET) per implementar la prova pilot.

Notícies relacionades

En total s’han rebut un total de quaranta propostes de deu països. La selecció del guanyador l’ha determinat un comitè d’experts de les entitats promotores de la convocatòria, entre les quals hi ha, a més de Digital Future Society, que és un programa de la Mobile World Capital Barcelona, el comissionat municipal de l’Agenda 2030, el Districte de l’Eixample i la Regidoria de Turisme i Indústries Creatives.

Diversos reptes de ciutat

Aquesta iniciativa s’emmarca en el programa municipal InnovAcció 2030, per proposar diversos reptes a escala de ciutat i de territori. Altres reptes de la Digital Future Society que s’han impulsat han sigut la millora de l’accessibilitat i la inclusió a la Ludoteca Guitard, al districte de les Corts, i la reducció de l’empremta ambiental al sector tecnològic.