Dret al temps
Barcelona, capital mundial de les polítiques del temps
Aquest tipus de polítiques permeten millorar la qualitat de vida de les persones
Pretenen aconseguir una distribució més equitativa i igualitària del temps

Barcelona es converteix en la primera capital mundial de les polítiques del temps, una figura creada per la Xarxa de Governs Locals i Regionals amb l’objectiu de generar més consciència sobre les polítiques del temps, donar-hi més visibilitat i estendre’n els beneficis a la societat, les empreses i el planeta.
S’ha preparat un programa d’esdeveniments, que tindran lloc durant tot l’any, pensat per promoure canvis en l’organització social que millorin les necessitats de la gestió temporal de la vida quotidiana i trobin solucions per guanyar qualitat de vida.
Entre els principals objectius de la capitalitat, que consolida la ciutat com a referent mundial en les polítiques del temps, destaquen els següents:
Desplegar la ‘Declaració de Barcelona sobre les polítiques del temps’, firmada per 75 institucions, organitzacions i centres d’investigació mundials, que reclama reconèixer el dret al temps com un dret de la ciutadania, repartit de manera equilibrada, igualitària, saludable i eficient. Amb aquest desplegament es pretén desenvolupar i implementar polítiques del temps que millori la qualitat de vida de les persones, abordant aspectes com l’impacte de la digitalització i el teletreball, la bretxa de gènere en la pobresa de temps, l’equilibri entre la vida laboral i personal, horaris més saludables o la mobilitat sostenible. L’objectiu del desenvolupament de la declaració és tenir un full de ruta 2022-2024 per aconseguir que la Unió Europea inclogui recomanacions concretes del dret al temps i es formalitzi l’Agenda Urbana del Temps.
Dinamitzar la Xarxa de Governs Locals i Regionals per les Polítiques del Temps, formada per diferents entitats locals i regionals catalanes, franceses i italianes, que té l’objectiu de compartir coneixements, intercanviar experiències i bones pràctiques de ciutats i regions i avançar conjuntament a l’agenda de les polítiques del temps a partir del treball conjunt i les experiències compartides.
Preparar la Time Use Week dels anys 2022 i 2023, l’espai internacional d’impuls de les polítiques del temps.
Temes:
- Apagada Red Eléctrica sospita d'una desconnexió massiva de plantes solars abans de l'apagada
- Andrés Iniesta: "No sempre tot és bonic, ni per a mi ni per a ningú"
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- Presumpta administració deslleial Els Mossos confisquen documents i joies als marmessors de Pere Mir
- Lluita contra el frau Hisenda et vigila: aquesta és la quantitat màxima que pots pagar en efectiu
- El Santander guanya un 19% i arriba als objectius
- Resultats empresarials CaixaBank registra un benefici de 1.470 milions fins al març
- Illa: "Defensarem els interessos de Catalunya"
- Sector bancari La CNMC aprova l’opa sobre el Sabadell amb compromisos negociats amb el BBVA
- Parlament ERC registra una llei perquè la pujada de la taxa turística variï segons la temporada