En col·laboració amb

MOBILITAT

Més xarxa pedalejable a Barcelona amb 32,6 quilòmetres nous de carril bici

Creixerà el nombre de carrils bici de la capital catalana i es milloraran els existents per fer més fàcils, sostenibles i segurs els desplaçaments amb bicicleta

Més xarxa pedalejable a Barcelona amb 32,6 quilòmetres nous de carril bici
1
Es llegeix en minuts

La xarxa pedalejable de la ciutat creixerà amb la creació de 32,6 quilòmetres més de carrils bici fins al 2023 i la millora dels existents per fer més fàcils, sostenibles i segurs els desplaçaments amb bicicleta. En total, la infraestructura tindrà 272 quilòmetres, més de 1.000 si hi sumem els carrers amb un límit de velocitat de 30 km/h i els entorns pacificats com les superilles.

Actuacions en grans eixos viaris

  • Nous carrils bici unidireccionals a la calçada en carrers com ara Mallorca, Independència, Badajoz, Fabra i Puig, Escòcia i Sants.

  • Desdoblament dels carrils bidireccionals del Comte d’Urgell i Calàbria en quatre d’unidireccionals en aquests carrers i Villarroel i Viladomat.

Diagonal, Gran Via i Meridiana

Continuarà la millora de la infraestructura en algunes de les vies més importants de la ciutat, amb la baixada a la calçada dels carrils bici als següents carrers:

  • Diagonal: en els trams pg. Gràcia - pg. Sant Joan i Josep Pla - Badajoz els carrils seran unidireccionals i en el tram Pius XII - parc de Cervantes serà bidireccional.

  • Gran Via: unidireccionals als laterals de la calçada en els trams Pau Claris - Marina i pl. Espanya - pl. Cerdà.

  • Meridiana: trasllat dels carrils bici de les voreres del tram Mallorca-Navas al passeig central, on quedarà segregat per dues línies de vegetació.

Notícies relacionades

L’ampliació de la xarxa pedalejable s’emmarca en el pla Superilla Barcelona per impulsar un model de ciutat més saludable, sostenible i ple de vida veïnal.

Les actuacions urbanístiques executades i previstes, amb el detall de totes les actuacions a la xarxa pedalejable, es poden consultar al nou mapa interactiu.