En col·laboració amb

SERVEIS SOCIALS A BARCELONA

Nova convocatòria del fons d’emergència anual per a nens i nenes en situació de pobresa

Les ajudes aniran de 100 a 475 euros mensuals i es preveu arribar a 25.000 nens i nenes i 17.000 famílies, de les quals 1.200 seran monoparentals

Nova convocatòria del fons d’emergència anual per a nens i nenes en situació de pobresa
1
Es llegeix en minuts

Aquest any es destinaran 13,5 milions d’euros del pressupost municipal al Fons Extraordinari d’Ajudes d’Emergència Social d’Infància 0-16, per cobrir necessitats bàsiques i pal·liar situacions de pobresa extrema de famílies amb menors a càrrec. Es preveu arribar a 25.000 nens i nenes i 17.000 famílies, de les quals 1.200 seran monoparentals. La convocatòria es va obrir el 30 d’abril i els diners es rebran a través de la targeta moneder Barcelona Solidària per unificar els pagaments de les ajudes econòmiques dels Serveis Socials de Barcelona.

Aquestes ajudes estan pensades per a famílies en situació de pobresa que no perceben l’ingrés mínim vital de l’Estat o la renda mínima garantida de la Generalitat de Catalunya, i oscil·len entre els 100 i 475 euros mensuals, segons els membres de cada unitat i la renda familiar. S’estableix un increment econòmic per a les famílies monoparentals.

Notícies relacionades

Podran rebre aquestes ajudes les persones empadronades a Barcelona en data 1 de gener del 2021 que hagin sigut usuàries dels Serveis Socials durant l’any passat, entre altres requisits. Tot el procés es tramitarà a través de l’Oficina de Prestacions Socials i Econòmiques i, per reduir la burocràcia, l’Ajuntament contactarà d’ofici amb les famílies que compleixin els requisits a través d’un SMS, i les que acceptin rebran l’ajuda mitjançant la targeta Barcelona Solidària.

Com a novetat, a les famílies beneficiàries residents en algun dels deu barris de l’eix Besòs se’ls proposarà la possibilitat de cobrar una part de l’import de les ajudes a través de la moneda ciutadana REC per contribuir així a revitalitzar el comerç de proximitat.

Temes:

Pobresa