En col·laboració amb

AJUTS PER A LA IGUALTAT

Barcelona subvenciona la reforma de les llars de persones amb discapacitat

El programa La Meva Llar vol fomentar l'autonomia personal dels ciutadans amb mobilitat reduïda

Es contempla la rehabilitació de les zones interiors, la instal·lació de domòtica i la millora de la comunicació

discabcn

discabcn

2
Es llegeix en minuts

Les persones amb discapacitat o mobilitat reduïda només necessiten una petita ajuda per viure de manera autònoma. Per això, l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) ha posat en marxa La Meva Llar, un nou programa de subvencions per impulsar a Barcelona la millora de l’accessibilitat física i comunicativa de les vivendes on viuen. D’aquesta manera, es fomenta la inclusió d’aquestes persones a la comunitat i es promou que puguin deixar els centres residencials i viure en projectes en què tinguin més autonomia personal.

Tal com explica l’IMPD, les persones beneficiàries seran les que tinguin reconeguda una discapacitat d’un grau igual o superior al 33% al certificat de discapacitat i el barem de mobilitat reduïda positiu, o aquelles amb una discapacitat reconeguda igual o superior al 65%. Un dels requisits és que estiguin empadronades a la vivenda per a la qual se sol·licita la subvenció durant un període mínim d’un any abans de la data de la sol·licitud, tant si són propietàries com inquilines o usufructuàries de la vivenda, i que aquesta sigui la seva residència habitual i permanent.

Tres àmbits d’actuació

Les intervencions subvencionables es classificaran en tres àmbits diferents d’actuació. D’una banda, els arranjaments o obres a la llar. És a dir, la rehabilitació d’espais interiors a fi que siguin accessibles, usables i funcionals, com el canvi d’una banyera per un plat de dutxa o l’adequació de la cuina modificant l’altura dels taulells.

També se subvenciona la introducció d’elements domòtics o robòtics a la llar, com ara la domotització de persianes o portes. També es preveu la instal·lació d’elements com grues de sostre o la utilització de robots que presten serveis d’assistència per a pautes que ha de seguir la persona. Finalment, la campanya fomenta també la incorporació d’elements que milloren l’accessibilitat comunicativa de la llar: dispositius que generalment incorporen elements, senyals o missatges visuals, acústics o tàctils que permeten incrementar l’autonomia de les persones amb discapacitats sensorials, com materials marcats en braille, dispositius que parlen amb veus sintètiques o dispositius d’avís visual, acústic o vibratori.

Màxim de 10.000 euros

Notícies relacionades

La quantitat màxima de subvenció per a intervencions d’accessibilitat, elements domòtics i tecnologia d’accessibilitat al domicili serà finalista i variarà entre els 5.000 i els 10.000 euros en funció del tipus i el grau de discapacitat. Per a imports menors o iguals a 2.000 euros, serà subvencionable el 100% del cost de l’actuació. Aquest programa s’emmarca en el Model de vida independent del Servei Municipal d’Assistència Personal i està dotat amb 475.000 euros, ampliables fins a 1.000.000 d’euros, i promourà la realització d’obres per iniciar, que ja estigui en curs i, en el cas de les actuacions domòtiques o robòtiques, que s’hagi realitzat al llarg d’aquest any.

Les sol·licituds es poden presentar a partir d’avui dilluns 28 de setembre i fins al 9 de novembre, a través de la seu electrònica municipal.