INFRAESTRUCTURES

Barcelona aposta pels carrils bici per a una mobilitat sostenible

Es preveu construir-ne 32 de nous que prioritzaran els carrils unidireccionals i a la calçada

170807 e nouscarrilsbici 015-ok-190x107

170807 e nouscarrilsbici 015-ok-190x107

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

L'ampliació de la infraestructura ciclista a Barcelona preveu la construcció de 32 carrils nous durant els mesos vinents. Així, durant l'estiu s'executaran 11 actuacions relacionades amb el carril bici, i fins a finals d'any, 21 més. “Es pretén avançar cap a un servei de Bicing coherent, connex i complet, i que tots els habitants de Barcelona disposin d'un carril bici a menys de 300 metres de casa seva”, asseguren des de l'Ajuntament.

Per millorar la seguretat de ciclistes i vianants, es prioritzen els carrils unidireccionals, en un únic sentit i en la mateixa direcció que els vehicles, i per la calçada, on ja s'ubiquen el 80% dels carrils existents, per alliberar el pas dels vianants a les voreres. Els últims carrils que s'han traslladat a la calçada han sigut, durant aquest estiu, els del passeig de Sant Joan, el passeig de Pujadas i la connexió de l'avinguda Diagonal amb el Campus Besòs.

MOBILITAT ACTIVA

Notícies relacionades

L'any passat va augmentar en un 14% el nombre de ciclistes a Barcelona. “Queda molt camí per recórrer, perquè el nombre d'usuaris de la xarxa de carril bici no para de créixer i s'ha de donar resposta adequadament a les necessitats”, ha remarcat la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal.

Actualment, a Barcelona hi ha 152 quilòmetres de carril bici. D'aquí poc més de dos anys s'haurà ampliat la xarxa un 31%, amb l'execució de 26 actuacions. L'objectiu és avançar respecte a la mobilitat sostenible, que no contamina, i a la mobilitat activa, que beneficia la salut de la ciutadania.