D'un grup de 14

Moren a Kènia set rinoceronts en perill d'extinció després de ser traslladats

Se sospita que hi podria haver hagut alguna negligència durant el trasllat

1
Es llegeix en minuts

Almenys set rinoceronts negres, en perill d’extinció, han mort a Kènia sota circumstàncies pendents d’investigació, tot i que se sospita que hi podria haver hagut una negligència durant el seu trasllat. Els rinoceronts morts formaven part d’un grup de 14 que anaven a ser reallotjats alParc Nacional de Tsavo Oriental.

"És una grandíssima desgràcia i estem realitzant una investigació per determinar les causes de la mort", segons el funcionari anònim. Dels 14 rinoceronts, 8 procedien del Parc Nacional de Nairobi, mentre que 6 vivien al Parc Nacional Llac Nakuru.

A finals del 2017, Kènia tenia una població de 1.258 rinoceronts; 745 rinoceronts negres, 510 rinoceronts blancs meridionals i 3 rinoceronts blancs del nord. No obstant, l’únic rinoceront blanc mascle va morir el març del 2018, per la qual cosa només queden dues femelles d’aquesta espècie.

Notícies relacionades

El seu trasllat és enormement complicat. Primer, els guàrdies dels parcs seden els animals amb dards tranquil·litzants i després, amb els rinoceronts ja adormits, els perforen la banya per inserir-los un microxip. És recomanable traslladar-los desperts per controlar millor les seves constants vitals, en un estat molt delicat després de recuperar el coneixement.