En 40 municipis

Avís preventiu per contaminació a l'àrea de Barcelona

La mesura no suposa restringir la circulació de vehicles

dcaminal37784180 barcelona  20 3 2017  contaminacion en el paralel i resto de170615140039

dcaminal37784180 barcelona 20 3 2017 contaminacion en el paralel i resto de170615140039 / JULIO CARBO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Generalitat ha activat aquest dijous un avís preventiu per l’augment de la contaminació atmosfèrica a la conurbació de Barcelona, una mesura que no suposa restringir la circulació de vehicles.

La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic del Departament de Territori i Sostenibilitat ha activat l’avís preventiu per contaminació als 40 municipis de l’àrea de Barcelona pels nivells bastant elevats de diòxid de nitrogen mesurats a les estacions de la Xarxa de Vigilància i Control de la Contaminació Atmosfèrica.

L’avís preventiu és la fase prèvia a la possibilitatd’episodi ambiental, sense que s’hagi de produir necessàriament.

Segons han informat fonts del departament de Territori, l’objectiu d’aquest avís és reduir les emissions de contaminants per evitar un episodi ambiental, tot i que de moment no suposa cap restricció i només recomanacions per utilitzar menys el vehicle privat i viatjar en transport públic.

L’avís preventiu també comporta indicar als plafons lluminosos dels principals eixos viaris que el nivell de contaminació és elevat i notificar les activitats industrials i de generació elèctrica que activin els protocols de treball previstos en aquests casos.

Notícies relacionades

L’avís preventiu s’ha fet perquè els nivells de contaminació per diòxid de nitrogen (NO2) han superat el valor de 160 micrograms per metre cúbic de mitjana en una hora a tres estacions de control atmosfèric a la ciutat de Barcelona –Eixample, Gràcia-Sant Gervasi i Sants.

A més, la previsió meteorològica a 24 hores indica que les condicions de dispersió dels contaminants atmosfèrics no milloraran.

Temes:

Contaminació