Anar al contingut

Avís per risc

Baixada de temperatures aquest cap de setmana

El mal temps afectarà aquest divendres 20 províncies

Una vintena de províncies tindrà activat aquest divendres l'avís per risc (groc) o risc important (taronja) per fenòmens costaners, vent o nevades, segons ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET). De cara al cap de setmana, a Catalunya, les temperatures baixaran, encara que predominarà el sol. A la resta d'Espanya les temperatures també aniran a la baixa.

Pel que fa a aquest divendres, concretament, l'avís per fenòmens costaners afecta 10 províncies del nord i del sud-est peninsular. Així, el mar combinat del nord-oest amb onades de cinc a set metres motivarà l'avís taronja a la Corunya, Lugo, Astúries, Cantàbria, Biscaia i Guipúscoa i de color groc serà l'avís a Pontevedra, on la mar combinada del nord-oest provocarà onades de 4 a 5 metres.

També tindrà avís de risc per fenòmens costaners Tarragona, per vent del nord-oest força 7, així com Almeria i Granada per vent de l'oest amb intervals de força 7.

A més, vuit províncies del nord tindran avís per nevades que podran acumular 5 centímetres de gruix a Cantàbria i de 7 a 15 a Lleida, Astúries, Lleó, Burgos, Palència, Navarra i Osca.

Vent a Tarragona

Així mateix, el vent fort amb una velocitat de 70 a 80 quilòmetres per hora ha provocat l'avís de risc a les províncies de Tarragona, Castelló, València, Múrcia, Alacant i Almeria.

Precipitacions persistents i nevades al Cantàbric i al Pirineu. Vent fort o amb intervals fort al Cantàbric, zones del nord-est peninsular i les Balears.

Aquest divendres, l'Aemet preveu cel molt tapat al Cantàbric i al Pirineu i precipitacions localment persistents. També preveu precipitacions a la resta del vessant atlàntic peninsular, que seran més abundants a la seva meitat nord durant la primera meitat del dia, i a la meitat sud en la segona i que seran més importants a les àrees de muntanya.

De la mateixa manera, estima que hi ha possibilitat d'alguns xàfecs febles a l'àrea mediterrània, que seran més probables a les Balears i no descarta pluges febles al nord de les illes Canàries, sobretot en les de més relleu.

Les precipitacions seran en forma de neu a partir de 800 a 1.000 metres al quadrant nord-est i de 900 a 1.100 metres a la resta de la meitat nord.

Temes: Hivern Fred

0 Comentaris
cargando