primera cita exterior després de la seva investidura

Rajoy participa aquest dimarts en la cimera del clima de Marràqueix

La reunió és la primera en què els països signataris de la Convenció Marc de l'ONU es reuneixen després de l'acord de París

jgblanco36292088 gra067  marrakech  marruecos   15 11 2016   el presidente de161115125844

jgblanco36292088 gra067 marrakech marruecos 15 11 2016 el presidente de161115125844 / Mariscal

1
Es llegeix en minuts

El president del Govern, Mariano Rajoy, participa aquest dimarts a Marràqueix en la Convenció Marc de l'ONU  Convenció Marc de l'ONUper a la lluita contra el Canvi Climàtic, la seva primera cita a l'estranger des que va ser investit de nou com a cap de l'Executiu.

Rajoy viatja a aquesta cimera després que el Consell de Ministres enviés divendres passat al Parlament l'Acord sobre Canvi Climàtic firmat a París el desembre del 2015 i que no ha pogut ser ratificat encara per Espanya perquè el Govern ha estat en funcions gairebé 10 mesos.

La reunió d'aquest dimarts a Marràqueix és la primera en què els països signataris d'aquesta Convenció es reuneixen després de l'acord de París, un text jurídicament vinculant i gairebé universal, ja que hi participen 197 països que cobreixen pràcticament la totalitat de les emissions.

Per aquest acord, els països es comprometen a reduir les seves emissions de CO2 a l'atmosfera, posant així fre al fenomen del canvi climàtic.

ESCALFAMENT GLOBAL

L'objectiu és fer front a l'escalfament global, i, per a això, els països presenten contribucions voluntàries de reducció d'emissions que es revisaran cada cinc anys.

A més, la comunitat internacional augmentarà els seus esforços en les actuacions d'adaptació al canvi climàtic, i els països desenvolupats es comprometran a reforçar el seu suport financer als països en vies de desenvolupament per ajudar-los en el compliment dels seus objectius climàtics.

Notícies relacionades

A Marràqueix s'ha d'avançar en l'aplicació del que es va acordar a París acordar a París. Es tracta ara de posar en marxa els mecanismes necessaris per al funcionament de l'acord, en particular mitjançant el desenvolupament de sistemes d'informació transparents que permetin mesurar els esforços realitzats pels països.

El Govern assegura estar plenament compromès amb l'èxit d'aquesta cita i, en general, en la lluita contra el canvi climàtic.