Amb l’inici de la temporada de teatre i dansa

El Teatre Monumental de Mataró millora l’accessibilitat a les persones amb problemes d’audició

  • Tot i que el servei està reservat només per a algunes funcions, l’objectiu és estendre el seu ús a totes les representacions

El Teatre Monumental de Mataró millora l’accessibilitat a les persones amb problemes d’audició

Ayuntamiento de Mataró

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amb l’inici de la temporada de teatre i dansa, s’han instal·lat a l’escenari del Teatre Monumental de Mataró (Maresme) quatre micròfons d’ambient per millorar la recepció del so. També s’ha instal·lat una taula de so que funciona com a emissora cap a uns petits aparells receptors que es facilitaran a les persones del públic que ho sol·licitin i que tenen la intenció de millorar l’accessibilitat a les persones amb problemes d’audició.

Aquests receptors aniran amb uns auriculars que també es facilitaran al teatre o bé es poden portar de casa. Així, hi haurà vint-i-quatre aparells i auriculars que facilitaran la recepció del so de l’espectacle d’una forma més nítida, sense sorolls ni molèsties pel so ambient de la sala.

Des de l’ajuntament expliquen que també hi ha la possibilitat de no utilitzar auriculars i que siguin determinats audiòfons o aparells auditius personals els que es vinculin amb el petit receptor que s’entregarà a qui ho sol·liciti abans de cada espectacle. «Aquesta possibilitat ve determinada per les característiques tècniques de cada aparell», matisen. Així, aquesta iniciativa s’oferirà al públic del Teatre Monumental de forma gratuïta, i l’objectiu és estendre el seu ús a totes les funcions que es representin.

Notícies relacionades

El primer espectacle en què es va utilitzar plenament aquesta tecnologia va ser Noche sin luna, representada divendres passat 14 de gener. També hi haurà aquest servei en les funcions: Els ocells del 13 de febrer; Final de partida el 25 de febrer, 9 del 27 de març; Les irresponsables del 2 d’abril, i Mare de sucre de l’1 de maig.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO