Festes en pandèmia

La discoteca Miracle de Mataró compra 2.000 tests d’antígens per als seus clients

  • També ha contractat tres infermeres a través de l’Hospital de Mataró per fer-los a tots els clients abans que entrin a les seves instal·lacions

  • El director de sala del club nocturn del Maresme explica que els assistents pagaran 20 euros per una entrada que inclourà el test

La discoteca Miracle de Mataró compra 2.000 tests d’antígens per als seus clients

Europa Press / Alex Rodriguez

2
Es llegeix en minuts

La discoteca Miracle de Mataró (Maresme) ha comprat 2.000 tests d’antígens i ha contractat tres infermeres a través de l’Hospital de Mataró per fer-los a tots els clients abans que entrin a les seves instal·lacions. En declaracions a Europa Press, el director de sala de la discoteca, Sergi Ventura, ha explicat que els assistents pagaran 20 euros per una entrada que inclourà el test –el cost del qual també ha assumit una part la mateixa discoteca– i una consumició.

Ventura ha afirmat que han decidit adoptar aquesta mesura en vista de la dificultat del compliment de les mesures de seguretat en l’oci nocturn i de cara a la possibilitat que si tanquen, aquest oci continuï existint de forma clandestina. La discoteca va obrir per primera vegada des de l’inici de la pandèmia en la revetlla de Sant Joan amb totes les mesures de seguretat, tot i que Ventura ha explicat que en alguns moments va ser complicat garantir el seu compliment a causa de l’eufòria dels assistents.

Per això, han decidit habilitar l’accés a la discoteca només per a aquells que se sotmetin al test d’antígens de cara a la pròxima obertura, que està prevista per a aquest mateix divendres i aquest dissabte. Ventura ha explicat que la sala continuarà comptant amb les mesures de seguretat obligatòries i amb personal que vigilarà que les consumicions es facin a la zona habilitada i que es respecti la distància de seguretat a la zona de ball.

Contrast amb altres clubs

La decisió de Miracle contrasta amb la presa per altres sales icòniques de Catalunya, que, en vista del creixement de la pandèmia i la impossibilitat de garantir totes les mesures sanitàries, van decidir fer un pas enrere i, per pròpia voluntat, tancar fins que els indicadors millorin.

És, per exemple, el cas de macrodiscoteca Cocoa, també a Mataró i la més gran de la comarca del Maresme, que ha decidit tancar les portes aquest cap de setmana en vista de l’augment de contagis de Covid-19 que estan registrant la ciutat i altres municipis del seu entorn. Des del grup Cocoa van explicar que tancaven fins a nou avís per «afavorir a la millora de la situació» epidemiològica.

Notícies relacionades

No obstant, el cas de Cocoa no és l’únic i altres sales de festa de Catalunya també han apostat pel tancament després de la nova onada de casos positius. Així, entre els locals que tanquen hi ha: les sales Arena de Barcelona (Arena Classic i Safari Disc Club, des d’aquest dimecres), la CarpaTitus de Badalona, Quedequé de Montblanc, La Daurada a Vilanova i la Geltrú, i la Milonga, també a Mataró.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO