Pas enrere de l’oci nocturn

La discoteca Cocoa Mataró tanca les seves portes davant l’augment de casos de Covid-19

  • El club nocturn continuarà sense obrir fins a nou avís per «afavorir la millora de la situació» epidemiològica

  • Titus Carpa Badalona també ha decidit tancar al constatar que era «molt complicat» treballar en la situació actual

Discoteca Cocoa al polígon industrial Pla d’en Boet de Mataró.

Discoteca Cocoa al polígon industrial Pla d’en Boet de Mataró. / PERIODICO

2
Es llegeix en minuts
Àlex Rebollo
Àlex Rebollo

Periodista

ver +

La macrodiscoteca Cocoa Mataró, la més gran de la comarca del Maresme, ha decidit tancar les portes aquest cap de setmana per l’augment de contagis de Covid-19 que estan registrant la ciutat i altres municipis del seu entorn. Així ho ha assenyalat el grup Cocoa a través d’un comunicat publicat a les xarxes socials en el qual expliquen que tanquen fins a nou avís per «afavorir a la millora de la situació» epidemiològica.

Des del 20 de juny, el risc de rebrot s’ha disparat a la capital del Maresme i continua pujant. El dia 20 el risc era baix (27,55), amb xifres que no s’havien vist des de juliol de 2020, però actualment el risc de rebrot a la ciutat ja es troba en nivells molt alts (231). A més, s’afegeix el fet que dos municipis del Maresme, Premià de Mar (3,40) i Mataró (3,06), tenen ara, segons les últimes dades publicades pel Departament de Salut, la velocitat de propagació més gran de la pandèmia (Rt).

«En vista de l’estat actual de la pandèmia i l’evolució dels contagis de la nova variant [la Delta] creem convenient, de manera voluntària, tancar aquest cap de setmana», relata l’organització del club d’oci nocturn. És un missatge molt similar al que va publicar la discoteca Titus Carpa Badalona (Barcelonès), que també va decidir dimecres 30 de juny tancar aquest cap de setmana fins a pròxim avís per l’auge dels contagis de la Covid-19 a la ciutat durant les últimes setmanes.

En el cas del club de Badalona, remarcaven que és «molt complicat» treballar en la situació actual i comentaven que hi ha escenaris que no poden controlar, com que hi acudeixin contactes de positius que se saltin la quarantena.

Des de Cocoa Mataró han explicat també que tornaran els diners a tots aquells usuaris que havien comprat entrada anticipada i que rebran els diners en «els pròxims dies». El comunicat del grup acaba amb el desig de què la vacunació avanci ràpidament perquè «ens vegem aviat i amb més ganes que mai».

Cinquena onada

A Catalunya, l’epidèmia de coronavirus torna a estar descontrolada, igual que en altres comunitats. Els contagis estan descontrolats: 3.556 en 24 hores, números que no es veien des de finals de gener. «Podríem parlar ja d’una cinquena onada», certificava aquest dimarts, 29 de juny, a EL PERIÓDICO Daniel López-Codina, investigador del Grup de Biologia Computacional i Sistemes Complexos (Biocomsc) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Notícies relacionades

Així, recentment, la patronal estatal de l’oci nocturn Spain Nightlife ha exigit implementar el protocol de test previ més codi QR per accedir a aquests locals, una solució que veuen com «l’única immediata i eficaç» per reduir els contagis de la variant delta entre joves. Davant l’augment dels casos de Covid, sobretot entre joves de 16 a 29 anys, la patronal tem que algunes comunitats autònomes optin per tancar l’oci nocturn. A Catalunya no fa ni dues setmanes que es van aixecar les restriccions a aquests establiments.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO