Un sector ferit

L’oci nocturn exigeix l’obligació del test i un codi QR per entrar als locals

És la solució que veuen com «l’única immediata i eficaç» per reduir els contagis de la variant delta entre els joves

L’oci nocturn exigeix l’obligació del test i un codi QR per entrar als locals

MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts

La patronal estatal de l’oci nocturn Spain Nightlifeexigeix implementar el protocol de test previ més codi QR per accedir als locals, una solució que veuen com «l’única immediata i eficaç» per reduir els contagis de la variant delta entre joves.

Davant l’augment dels casos de Covid, sobretot entre joves de 16 a 29 anys, la patronal tem que algunes comunitats autònomes optin per tancar l’oci nocturn, una solució que la patronal qualifica d’«equivocada i contraproduent» perquè consideren que faria augmentar les festes clandestines sense mesures sanitàries ni de seguretat.

Spain Nightlife considera també que els recents anuncis de vacunació massiva a la població jove no són una solució immediata al problema, ja que fins que no s’arribi a la vacunació d’almenys un 70% d’aquesta franja de població amb la pauta completa transcorreran dos o tres mesos.

Per aquesta raó, reivindiquen de nou la implementació de la seva proposta: exigir tests previs a l’entrada dels locals d’oci nocturn acompanyats d’un codi QR per validar o no l’entrada.

D’aquesta manera, insisteixen, es promourà que més d’un 70% dels joves es facin un test previ per poder accedir a una discoteca i això permetrà detectar casos asimptomàtics en una fase precoç de la cadena de contagis.

Camí de la immunitat

«Som la clau perquè els joves d’entre 16 i 29 anys es facin un test i així es puguin detectar casos asimptomàtics», ha destacat el president del Cercle d’Empresaris d’Oci Nocturn de Madrid (CEONM) i de Spain Nightlife, Tito Pajares.

Notícies relacionades

«L’altra solució passa per vacunar tots els joves d’entre 16 i 29 anys, però això ens portarà més temps i potser abans arribarà la immunitat natural, però mentrestant correm el risc que ens tanquin i que el remei sigui pitjor que la malaltia, ja que els contagis continuaran pujant i el sector no podrà suportar un nou tancament», ha afegit.

Des de la patronal es recolzen en els casos de la Sala Apolo el desembre passat i la nova prova pilot impulsada per l’Associació Oci d’Eivissa amb l’aval del Govern Balear, celebrada divendres passat al Hard Rock Hotel Eivissa amb test previ i codi QR que, segons la patronal, va ser un «èxit total», ja que cap dels assistents va donar positiu posteriorment.