Augment de casos a la plantilla

Confinats 140 professionals de l’Hospital de Mataró per Covid-19

  • Fonts de l’hospital insisteixen que el nombre de professionals afectats i aïllats «no ha afectat l’activitat del centre»

  • Les ucis voregen el límit de la seva capacitat i actualment hi ha 21 dels 22 llits uci de l’hospital ocupats, 14 dels quals per pacients Covid

hospi-mat

hospi-mat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un total de 140 professionals de l’Hospital de Mataró (Maresme) es mantenen aïllats després d’haver donat positiu per Covid-19 o haver mantingut un contacte estret amb un contagiat. Fonts del centre hospitalari expliquen que la setmana passada es va fer un cribratge a 1.250 empleats de l’hospital després d’haver detectat un augment de casos entre els professionals i que aquest va donar com a resultat 47 positius asimptomàtics.

Així, des de l’Hospital de Mataró assenyalen que, dels 140 treballadors que hi ha confinats actualment, 120 són professionals sanitaris i que, d’aquests, 100 han donat positiu i els altres 20 es mantenen confinats per haver mantingut contacte amb altres contagiats. «Cada vegada que fem cribratges d’aquest tipus ja solen sortir un 3% de positius asimptomàtics. Ha sigut així en totes les onades», asseveren des de l’hospital.

Fonts de l’Hospital de Mataró insisteixen que el nombre de professionals afectats i aïllats «no ha afectat l’activitat del centre». Segons expliquen les mateixes fonts, a data d’aquest dilluns 1 de febrer, compten amb un total de 155 pacients ingressats amb coronavirus. Així, les ucis voregen el límit de la seva capacitat i actualment hi ha 21 dels 22 llits uci de l’hospital ocupats, 14 dels quals per pacients Covid.

Coronavirus a Mataró

Notícies relacionades

La capital del Maresme suma ja 8.823 positius acumulats des que va començar la pandèmia de la Covid-19, 271 dels quals s’han detectat en residències. Així, tot i que els últims dies la corba del risc de rebrot ha mantingut una tendència descendent, encara se situa en nivells molt elevats (642).

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO