Suposat delicte contra la fauna

Denuncien un veí de Mataró per vendre ocells protegits a través d’internet

Durant l’actuació, els Agents Rurals van decomissar set exemplars diferents

Denuncien un veí de Mataró per vendre ocells protegits a través d’internet
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després de localitzar una persona que comercialitzava amb ocells protegits a través de pàgines d’internet dedicades a la compravenda, membres del cos d’Agents Rurals de l’àrea regional de Barcelona van denunciar un veí de Mataró per tinença, tràfic i comerç d’espècies protegides.

Després d’haver localitzat la venda online, agents del grup de Suport de Fauna i Flora van iniciar la investigació per identificar l’individu que estava fent les transaccions. «Després de contactar-hi, el 17 de desembre es van poder intervenir els ocells i denunciar l’autor dels fets», expliquen des d’Agents Rurals.

Durant l’actuació, que va tenir lloc a la via pública de la capital del Maresme, es va decomissar: una mallerenga blava (‘Parus caeruleus’), un sit negre (‘Emberiza cia’), dos gafarrons (‘Serinus serinus’) i tres tallarols capnegre (‘Sylvia melanocephala’), «tots protegits per la llei de protecció dels animals», recorden des d’Agents Rurals.

Notícies relacionades

Així, aquests fets es van posar en coneixement de la Fiscalia de Medi Ambient, ja que podrien constituir un suposat delicte contra la fauna que pot portar penes de presó de sis mesos a dos anys o multa de vuit a vint-i-quatre mesos.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA