COVID-19

Brot de coronavirus en una residència de Mataró amb 28 positius

La majoria de positius són asimptomàtics i només «alguns han presentat símptomes lleus», expliquen des de la Fundació Maresme

Els usuaris contagiats s'han quedat confinats a la residència Llar Santa Maria, mentre que la resta de persones usuàries han estat traslladades a altres centres

fund-maresme

fund-maresme

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La residència Llar Santa Maria de Mataró ha detectat un total de 28 positius de Covid-19 entre persones usuàries i treballadors. Segons va avançar Mataró Audiovisual i han confirmat a aquest diari des de la Fundació Maresme –a càrrec de la gestió del centre–, dilluns passat 24 d’agost es van realitzar tests massius en aquesta residència per a persones amb discapacitat intel·lectual i va ser llavors quan 16 dels 25 usuaris i 12 dels 30 treballadors van donar positiu.

«Tots són estables i per ara no s’ha requerit cap hospitalització», expliquen des de la Fundació Maresme, des d’on afegeixen que la majoria de positius són asimptomàtics i només «alguns han presentat símptomes lleus».

Així, els usuaris contagiats s’han quedat confinats a la residència Llar Santa Maria, mentre que la resta de persones usuàries, que no han donat positiu, han sigut traslladades a altres centres o amb les seves famílies.

Falta de personal

Per la seva part, els treballadors contagiats s’han confinat als seus respectius domicilis. Des de la Fundació Maresme expliquen que, davant la falta de personal, la setmana passada es va fer una crida per trobar treballadors que poguessin substituir les persones contagiades i que ja s’han cobert les places.

Notícies relacionades

Recentment, també es va detectar un brot en una altra residència de la ciutat. En aquest cas, un total de 32 persones de la residència El Mirador de Mataró –d’unes 220 que fan vida en el centre residencial–, 21 residents i 11 treballadors del centre, van donar positiu per Covid-19.

Més notícies de Mataró