CORONAVIRUS

Mataró destina 300 mil euros a avançar prestacions als afectats per eros i ertos

Es donarà una ajuda retornable de 400 euros a les persones que encara no hagin rebut l'ingrés de la prestació d'atur

ajuntament-mataro

ajuntament-mataro

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Mataró destinarà 300.000 euros a avançar prestacions econòmiques a persones afectades per expedients de regulació d’ocupació (ero) i expedients de regulació d’ocupació temporals (erto) que encara no hagin percebut prestació d’atur o subsidi tramitat al Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).

L’objectiu és «garantir que les persones empadronades a la ciutat que es trobin en aquesta situació a causa de la pandèmia de coronavirus, es dotin de prou liquiditat per fer front a despeses bàsiques», assenyalen des del consistori.

L’ajuda retornable consistirà en un pagament únic de 400 euros que «es farà efectiu mitjançant transferència bancària i en tipologia de préstec sense interessos». Podran optar-hi les persones empadronades a la ciutat que, en el moment de presentar la sol·licitud, no hagin rebut l’ingrés de la prestació d’atur o subsidi.

Retornable en dos terminis

Com ja van fer altres municipis com Santa Coloma de Gramenet, les persones que sol·licitin i siguin beneficiàries d’aquesta ajuda retornable hauran de procedir a tornar-los en dos terminis: el primer termini, el 30 de setembre i, el segon, el 31 d’octubre.

El cobrament es farà efectiu amb càrrec al mateix compte bancari facilitat pel sol·licitant per fer l’ingrés, i «l’impagament en els períodes establerts comportarà la seva recaptació per la via executiva», expliquen des de l’ajuntament.

Com sol·licitar l’ajuda retornable

El termini de presentació de les sol·licituds s’ha iniciat aquest dimarts 5 de maig i s’allargarà fins al 12 de juny del 2020. La sol·licitud s’haurà de presentar per via telemàtica a través de la seu electrònica mitjançant el model d’instància normalitzat.

Notícies relacionades

Les persones que no disposin d’identificació electrònica hauran de contactar amb el Servei d’Atenció Ciutadana a través del telèfon gratuït 010.

Més notícies de Mataró en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA