per haver dit «karma»

Absolta una mataronina per comentaris contra dos guàrdies civils morts a trets a Terol el 2017

La jutge considera que els missatges no són prou greus i que no existeix el delicte d'odi contra cossos policials sense especial protecció

També han sigut absoltes dues dones més de Gran Canària i Zuera (Saragossa) i un home d'Olesa de Montserrat (Barcelona) pel mateix cas

(FILES) This file photo taken on September 11, 2013 shows the logo of social networking website ’Twitter’ is displayed on a computer screen in London.

(FILES) This file photo taken on September 11, 2013 shows the logo of social networking website ’Twitter’ is displayed on a computer screen in London. / LEON NEAL (AFP)

1
Es llegeix en minuts
acn

Un jutjat penal de Terol ha absolt quatre joves, dos d’ells catalans, de presumpte delictes d’odi, contra la integritat moral, injúries greus a funcionaris públics i contra les institucions de l’Estat per haver fet tuits contra la Guàrdia Civil arran de la mort de dos agents tirotejats el desembre del 2017. Segons la magistrada, els missatges són ofensius però no delictius, ja que no són prou greus.

Els tuits es van produir després de la mort de dos guàrdies civils i un ramader d’Andorra de Terol per trets d’un exmilitar serbi anomenat Igor ‘el Rus’, el 14 de desembre del 2017, quan els agents el buscaven entre Andorra i Albalate del Arzobispo.

Al fer-se pública la notícia, un home d’Olesa de Montserrat (Barcelona) i tres dones de Mataró, Las Palmas de Gran Canària i Zuera (Saragossa), van fer comentaris «justificatius, laudatoris i jocosos» sobre el crim. La dona de Mataró, per exemple, va escriure «karma» en resposta a la notícia del crim i l’home d’Olesa va dir que els agents haurien hagut d’estudiar «en comptes d’allistar-se a un cos militar»

Notícies relacionades

Segons la magistrada, basant-se en jurisprudència del Tribunal Constitucional, el delicte d’injúries no es pot cometre sobre persones mortes, igual com tampoc el delicte contra la integritat moral. A més, recorda que la Guàrdia Civil no és un col·lectiu amb especial protecció i, per tant, no pot ser víctima d’un delicte d’odi, segons el Codi Penal.

Més notícies de Mataró