INICIATIVA FEMINISTA

Les Cases de la Música s'adhereixen al protocol contra les agressions masclistes en els espais de lleure nocturn

També s'hi sumen El Clap de Mataró, La Mirona de Salt, la Salamandra de l'Hospitalet, l'Stroika de Manresa i El vapor de Terrassa

L'Ajuntament de Barcelona va crear el 2018 la iniciativa 'No callem' contra aquest tipus d'actituds en els espais privats

nocallem

nocallem

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les sales de concerts agrupades a Cases de la Música s’han adherit al protocol 'No callem’creat el 2018 per l’Ajuntament de Barcelona contra les agressions i els assetjaments sexuals en espais de lleure nocturn i privat. 

A la iniciativa ja s’hi havien sumat multitud de sales, i amb l’adhesió de Cases de la Música s’hi afegeixen ara El Clap de Mataró, La Mirona de Salt, la Salamandra de l’Hospitalet, l’Stroika de Manresa i El vapor de Terrassa. 

A més, a Cases de la Música també es declaren en contra "una altra mena de comportaments discriminatoris" cap a les persones LGTBI. 

Seguint aquest protocol, les sales han elaborat un pla amb guies a seguir "si qualsevol persona pateix aquests tipus d’accions: com el dret a l’assistència psicològica, emocional i mèdica, o la possibilitat de posar una denúncia i portar a judici l’agressió, entre d’altres ", expliquen en un comunicat aquest dimarts.

Les Cases de la Música defensen en un escrit que han fet públic aquest dimarts que la seva adhesió al protocol 'No callem’ és la manera de "defensar en tot moment les relacions sexuals lliures i consentides i de rebutjar qualsevol agressió sexual i acte hostil, degradant o que causi mal físic i que es puguin cometre a les nostres instal·lacions".

D’altra banda, reiteren el seu compromís amb l’objectiu d’aconseguir "espais lliures d’agressions, accions discriminatòries i comportaments de caràcter sexista, homòfob o xenòfob".

Cases de la Música

Les Cases de la Música són un projecte sociomusical en xarxa a Catalunya. El projecte neix el 2005, coparticipat entre l’administració pública i l’empresa privada, destinat a potenciar la música en viu en tots els seus vessants: Formació, Creació, Exhibició (concerts) i Participació ciutadana i dinamització. 

El concepte de xarxa es desenvolupa per tal de permetre l’intercanvi d’activitats, d’experiències i projectes que permetin l’evolució i la millora del projecte.

Notícies relacionades

Actualment hi ha cinc seus de les cases de la música a Mataró, el Gironès, l’Hospitalet, Terrassa i Manresa.

Més notícies de Mataró