Polèmica de màsters

CiU de Mataró demana la dimissió del director de RRHH de l'Ajuntament per manipulació curricular

ciu

ciu
jerez

/

2
Es llegeix en minuts
M.Coll

CiU, principal partit de l’oposició, ha demanat a l’alcalde de Mataró, David Bote, la destitució  del director de Recursos Humans del consistori, Francesc Torrejón, per actuar de forma poc ètica, ja que segons la formació nacionalista hauria “inflat” el seu currículum i hauria comès “greus infraccions” en la seva anterior etapa en l’administració de la Generalitat.

En primer lloc, CiU acusa Torrejón de “manipular” el seu currículum. Des de fa un mes, des de l’oposició demanen els títols delstres suposats màsters que s’atribueix, però ara per ara només n’ha pogut certificar un. Informació que l’acusat ja ha retirat de les seves xarxes socials. O, per exemple, concretar el títol real de la llicenciatura cursada, que no coincideix amb els comprovants.

A més, els convergents asseguren que el director de RRHH, que anteriorment havia estat subdirector general de RRHH i Règim Interior de la Generalitat de Catalunya, també hauria comès “greus infraccions” en la presentació de la documentació necessària per optar a aquest càrrec; concretament hauria aportat una documentació sobre el seu grau personal com a funcionari que no correspondria amb la realitat. Per la qual cosa, el 2011 se li va obrir un expedient.

CiU reconeix que Torrejón té prou mèrits per exercir el càrrec de director de RRHH de l’Ajuntament de Mataró, però asseguren que es tracta d’una “qüestió ètica”.“No ens sembla bé que qui ha de vetllar per l’ètica de la resta dels treballadors del consistori generi aquests dubtes”, ha assegurat avui en roda de premsa el portaveu del Grup Municipal de CiU, Joaquim Fernández.

En conseqüència, CiU també ha demanat la dimissió del gerent municipal, Antoni Merino, per haver proposat i avalat Torrejón per al càrrec de recursos humans sabent que hi havia irregularitats en el seu currículum. De fet, els convergents han explicat que si ara s’han fixat amb el currículum d’aquest funcionari ha estat  perquè “en els últims anys Torrejón ha estat ascendit d’una forma espectacular, sempre avalat per l’actual gerent de l’Ajuntament i apel·lant a la seva trajectòria professional i màsters.”

L’executiu es defensa

Juan Carlos Jérez, alcalde en funcions de l’Ajuntament de Mataró, en roda de premsa, ha tret importància a la informació curricular de Torrejón, assegurant que l’esmentat funcionari ocupa el càrrec de director de RRHH en adscripció provisional i fins que no es convoqui concurs públic no es tindran en compte les vàlues acadèmiques. “Ara per ara té els mèrits necessaris per ocupar aquest càrrec”,ha conclòs. Però malgrat això, davant de les acusacions de falta d’ètica, ha atorgat deu dies al funcionari perquè presenti els documents necessaris per ratllar qualsevol ombra de dubte.

Notícies relacionades

D’altra banda, l’edil socialista ha acusat CiU de vulnerar la privacitat dels funcionaris públics i airejar la premsa informacions personals de Torrejón que només es van oferir en una junta informativa. I ha volgut deixar clar: “Si el currículum no casa hi pot haver un tema ètic de la funció pública, però no un tema de bon govern, perquè el director de RRHH no és un càrrec polític i a tota hora l’oposició ha tingut accés a la informació”.

Més notícies de Mataró