Sostenibilitat

Una app que fomenta caminar per la ciutat guanya la Som Hackathon

L'aplicació registra els itineraris de l'usuari i li dona punts intercanviables en comerços

 Guanyadors de la segona Som Hackathon. 

 Guanyadors de la segona Som Hackathon.  / TECNOCAMPUS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una aplicació mòbil centrada a potenciar les zones de vianants de Mataró i que fomenta la mobilitat a peu s'ha endut el premi a la millor idea desenvolupada de la segona edició Som Hackathon que s'ha celebrat aquest cap de setmana, del 2 al 4 de febrer, al Tecnocampus de Mataró.

Es tracta d'una app que, a través de la gestió de dades obertes, registra els itineraris de l'usuari per la ciutat i li dona punts intercanviables en diferents comerços locals. “La nostra proposta no només serveix per aconseguir que la gent camini més, sinó que també potencia l'activitat econòmica local i els hàbits saludables”, apunta l'estudiant Alba López, membre de l'equip guanyador.

Amb aquesta aplicació, l'equip, format per Joan ColmeneroAlba LópezAntoni PorrasAxel RosOriol Soler i Pau Manzano, ha guanyat 2.000 euros i la possibilitat d'entrar al programa de la preincubadora del TecnoCampus.

Més idees

A més, una aplicació mòbil per aparcar més eficientment a les zones de càrrega i descàrrega i una altra per digitalitzar i unificar les diferents targetes de transport públic han sigut les idees que han guanyat el segon i tercer premi, valorats en 500 euros.

L'alcalde de Mataró, David Bote, i la regidora d'Urbanisme, Desenvolupament Econòmic i Cultura, Núria Moreno, van destacar en el discurs de benvinguda la importància de connectar la mobilitat, el bé comú i la sostenibilitat a l'hora d'abordar els reptes estratègics que planteja la mobilitat sostenible a la ciutat.

Notícies relacionades

Han participat en aquesta segona edició de la Som Hackathon -esdeveniment organitzat per Som Mobilitat, Tecnocampus i l'Ayuntameinto de Mataró-estudiants de l'Escola Pia Santa Anna, CEV Barcelona, Institut d'Argentona, Col·legi Maristes Valldemia, Institut Thos i Codina, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat de Vic, Universitat Internacional de la Rioja, Blanquerna, Universitat Autònoma de Barcelona i TecnoCampus.

Més notícies de Mataró 

Temes:

Aplicacions