La granja escola de Mataró sense llicència ultima la seva obertura fora del Maresme

L'Ajuntament de Mataró va obligar els promotors de Casa Nostra a cessar l'activitat educativa a la ciutat el juny passat

Ara, la directora del projecte avança que seguirà a prop de la comarca

foto 1

foto 1 / POL ALFAGEME

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els alumnes de la granja escola Casa Nostra no podran iniciar el curs 2017-2018 a Mataró, però sí que podran fer-ho en un municipi proper a la capital del Maresme, segons informa Mataró Ràdio.

L'Ajuntament de Mataró va obligar els promotors de Casa Nostra a cessar l'activitat educativa a la ciutat el juny passat perquè havien obert una granja escola en una masia catalogada en el sector agrícola de les Cinc Sènies, on està prohibit edificar i, per tant, donar classes reglades. Però els responsables de l'escola asseguren que, després de negociar amb diversos ajuntaments de municipis propers a Mataró, ara ja tenen "un nou espai en una altra comarca" -tot apunta que serà el Vallès Oriental- i "la llicència municipal" necessària per poder reprendre l'activitat a partir del 12 de setembre.

La promotora i directora de la granja escola Casa Nostra, Maria Bellmunt, lamenta que l'Ajuntament de Mataró hagi posat tantes traves a la continuïtat del centre. Per al proper curs, el centre ja tenia el permís del British Council - l'únic que es requereix per obrir una escola britànica a Catalunya-, però era necessari que el consistori acceptés el canvi d'usos de la masia catalogada, que ja es va fer el maig passat, seguint el consell del Departament d'Ensenyament.

L'Ajuntament no va acceptar

L'Ajuntament, tanmateix, no va acceptar el canvi i va mantenir que era il·legal situar-se en sòl agrícola no urbanitzable. Segons Bellmunt, per no concedir aquesta llicència municipal, Mataró ha perdut "una oportunitat ideal" per acollir la primera escola britànica del Maresme, però "no es rendeix" per tornar a impartir classes a la ciutat algun dia.

Ara els promotors de la granja escola estan pendents de dues autoritzacions: la del British Council, que ha d'autoritzar el trasllat de l'expedient a la nova direcció i la d'Ensenyament, que ha d'acceptar-lo. Però fins que no estigui tot resolt, Bellmunt prefereix no explicar on obriran la nova escola.

Vallès Oriental

Notícies relacionades

Segons Mataró Ràdio, Bellmunt ha donat algunes pistes sobre la possible ubicació del nou centre escolar que fan pensar que podria ubicar-se en un poble del Vallès Oriental. En cas de tenir els permisos necessaris, la nova granja se situaria en un municipi d'una comarca "propera" al Maresme -"s'hi pot arribar en 20 minuts en cotxe" - i ocuparia part d'un equipament d'estil modernista i de titularitat municipal "similar al Cafè del Mar de Mataró", explica Bellmunt.

En aquest cas, tanmateix, l'edifici es trobaria al centre del municipi, un valor afegit per a la granja escola de Mataró que quedava lluny del centre.