Infraestructures viàries

El doblament de la B-224 entre Martorell i Sant Esteve Sesrovires començarà al setembre

Adjudicades les obres per doblar la carretera, que evitarà el pas de 30.000 vehicles per la urbanització del Pou del Merli

L’R4 de Rodalies estarà afectada per obres a partir del 31 de juliol

El doblament de la B-224 entre Martorell i Sant Esteve Sesrovires començarà al setembre

MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Departament de Territori ha adjudicat per un import de 26,5 milions d’euros les obres de doblament de la carretera B-224 entre Martorell i Sant Esteve Sesrovires, que podran començar aquest mes de setembre. Aquesta obra contribuirà a millorar la capacitat i la funcionalitat d’un dels principals eixos de comunicació entre l’Anoia i el Baix Llobregat. Així, el doblament podrà evitar que 30.000 vehicles passin cada dia per la urbanització del Pou del Merli de Martorell, i facilitarà la relació d’aquest sector amb el nucli urbà.

Les obres es portaran a terme en un tram de dos quilòmetres de longitud, entre la rotonda del polígon Anoia, a Sant Esteve Sesrovires, i l’enllaç amb l’A-2 i l’AP-7, amb una connexió a la trama urbana de Martorell a través del carrer del Puig del Ravell.

En un primer tram de 500 metres, el doblament es recolza a la calçada actual de la B-224 i, a continuació, el traçat se separa en sentit nord. D’aquesta manera, es crearà una nova connexió a Martorell que completarà l’existent, alhora que la B-224 actual passarà a tenir una funcionalitat més local. La via projectada consta de dues calçades de dos carrils de circulació de 3,5 metres d’amplada cadascun, vorals exteriors d’1,5 metres i interior d’un metre.

Per facilitar les connexions amb l’entorn, el projecte inclou una rotonda elevada de grans dimensions sobre el vial que connecta l’A-2 i l’AP-7 i una segona rotonda per connectar amb els carrers del Puig del Ravell i dels Barons de Castellvell, així com diversos ramals d’enllaç.

Notícies relacionades

A més de la construcció de la nova carretera, les obres inclouran altres treballs com la desviació de serveis afectats, les tasques de senyalització, abalisament, drenatge i seguretat, la generació de passos de fauna i el reforç del ferm d’un tram d’un quilòmetre de la B-224 actual. L’obra tindrà un termini d’execució de 24 mesos.

Llegeix totes les notícies de Martorell a EL PERIÓDICO de Martorell.