Infraestructures

L’R4 de Rodalies estarà afectada per obres a partir del 31 de juliol

L’R4 de Rodalies estarà afectada per obres a partir del 31 de juliol
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La circulació de trens a la línia R4 de Rodalies estarà interrompuda entre Sant Sadurní i Castellbisbal entre el 31 de juliol i el 13 d’agost a causa de l’execució d’unes obres del corredor del Mediterrani, per la qual cosa s’oferiran serveis alternatius per cobrir aquest tram.

Segons Adif i Renfe, les obres del Corredor obligaran també a interrompre la circulació entre Sant Sadurní i Molins de Rei (R4 i R8) del 14 al 17 d’agost.

El servei reprogramat a l’R4 entre Manresa/Terrassa-Castellbisbal disposarà de quatre trens per hora i sentit en les hores punta entre Terrassa i Castellbisbal i dos trens per hora i sentit la resta del dia.

Entre Castellbisbal-Sant Sadurní s’oferirà un servei alternatiu per carretera amb autocars, alguns de directes i altres amb parades, amb horaris que es coordinaran amb l’arribada i sortida dels trens.

El trajecte entre Sant Sadurní i Sant Vicenç de Calders es cobrirà amb dos trens per hora i sentit.

Entre el 14 i el 17 d’agost, quan s’interromprà la circulació entre Sant Sadurní i Molins de Rei, a l’R4 s’oferirà un servei de quatre trens per hora i sentit entre Terrassa i Molins, i un servei d’autocars entre Molins de Rei i Sant Sadurní, alguns de directes i d’altres amb parades, coordinat amb l’arribada i sortida dels trens.

Entre Sant Sadurní i Sant Vicenç de Calders hi haurà dos trens per hora i sentit de circulació.

Adaptació a ample internacional

Quant a l’R8, el tram entre Granollers Centre-Rubí Can Vallhonrat tindrà el servei ferroviari habitual, i el Rubí Can Vallhonrat-Martorell Central es cobrirà per carretera.

Les obres previstes permetran adaptar a ample internacional (de 1.435 mil·límetres, diferent de l’ibèric, que és de 1.668 mil·límetres) el tram de via entre Castellbisbal i Martorell.

Notícies relacionades

Això farà possible enllaçar el tram entre Castellbisbal i la frontera francesa amb els nusos de Vila-seca, Sant Vicenç de Calders i Martorell, en fase de construcció.

A mitjans d’octubre està previst que es reobri la circulació ferroviària al túnel de Castellbisbal per una de les dues vies, mentre que de cara a finals d’any s’hauran habilitat tres vies: les dues del túnel de Castellbisbal i la del ramal de Costablanca.