Segons una enquesta per d’‘El Mundo’

El PP duplicaria el seu percentatge de vots i podria governar Madrid amb Vox

  • El PSOE seria la segona força, seguida de Més Madrid, els d’Abascal i Unides Podem

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El PP aconseguiria en les eleccions a la Comunitat de Madrid del 4 de maig el 39,5% dels vots, podria sumar entre 55 i 56 escons i governar amb el suport de Vox, que aconseguiria entre 12 i 13 diputats totalitzant tots dos, en el millor dels casos, 69 representants, la majoria absoluta del parlament madrileny. Així es desprèn d’una enquesta telefònica portada a terme a 1.200 persones majors d’edat residents a la Comunitat de Madrid per Sigma Dos entre el 12 i el 15 de març i que avui publica el diari ‘El Mundo’, segons informa Efe.

Si la suma entre el PP i Vox podria arribar a la majoria absoluta, la del PSOE, Més Madrid i Unides Podem, segons Sigma Dos, assoliria, també en el millor dels casos, només 62 representants d’un total de 136, tot i que la incògnita seria Ciutadans, que sumaria entre 6 i 7 parlamentaris, que en aquests moments de gran incertesa política en la formació taronja podrien inclinar-se cap a un dels dos bàndols.

L’enquesta mostra que el partit liderat a la Comunitat de Madrid per Isabel Díaz Ayuso, amb 55 o 56 escons, gairebé duplicaria el percentatge de votants aconseguits en les eleccions passades –d’un 22,2% en els comicis del 2019 passa al 39,5–; seguit pel PSOE, que arribaria als 37 o 38 representants amb el 27,5% dels sufragis –27,4% fa dos anys–.

Més Madrid seria la tercera força política, però retrocediria en intenció de vot i obtindria entre 13 i 14 parlamentaris, un 8,9% dels electors davant el 14,7% dels anteriors comicis; mentre que Vox, al qual l’enquesta dona entre 12 i 13 representants amb un 9,4% dels vots, seria la quarta força a l’Assemblea de Madrid.

Notícies relacionades

L’enquesta no recull fidelment l’efecte que tindria el lideratge de Pablo Iglesias en el seu desembarcament en la candidatura per a la Comunitat de Madrid d’Unides Podem, que arribaria a obtenir entre 9 i 10 parlamentaris amb el 6,9% de vots davant el 5,6% del 2019 i se situaria com a cinquena força a l’Assemblea.

Ciutadans seria el partit que més percentatge de vot perdria i quedaria amb 6 o 7 representants a l’obtenir el 5,6% dels sufragis davant el 19,4% aconseguit el 2019.