Cita amb les urnes

Així estan les enquestes de les eleccions a la Comunitat de Madrid 2021

  • Aquesta és la mitjana de tots els sondejos electorals publicats des de la convocatòria dels comicis del 4 de maig

  • ¿Qui guanyarà les eleccions a la Comunitat de Madrid? Consulta les prediccions dels nostres experts

Així estan les enquestes de les eleccions a la Comunitat de Madrid 2021
1
Es llegeix en minuts
Jose Rico
Jose Rico

Coordinador de les seccions de Política, Internacional i Economia

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Francisco José Moya
Francisco José Moya

Infografia

ver +

La Comunitat de Madrid votarà el pròxim 4 de maig en unes eleccions sorpresa. La moció de censura del PSOE i Ciutadans a Múrcia es va convertir en un terratrèmol polític quan la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, va trencar el seu Govern amb Cs i va convocar de forma exprés uns comicis autonòmics que la justícia va ratificar. Les rèpliques del sisme van arribar a l’Executiu central, amb la dimissió del vicepresident i líder de Podem, Pablo Iglesias, per pugnar amb Ayuso per la presidència de la comunitat.

La mitjana de totes les enquestes electorals publicades des del passat 10 de març, data de la convocatòria dels comicis, reflecteix que el PP obtindria una victòria amb un bon marge, amb un fort creixement, que li permetria batre altre cop el PSOE, la força més votada en les eleccions del 2019.

No obstant, Ayuso no arribaria a la majoria absoluta i dependria del recolzament, almenys, de l’extrema dreta de Vox. En paral·lel, el mal moment que passa Ciutadans pot deixar-lo al caire de l’abisme, ja que la barrera mínima per accedir a l’Assemblea de Madrid és del 5% dels vots, un percentatge que ara mateix no té assegurat.

Notícies relacionades

Els càlculs realitzats per EL PERIÓDICO a partir d’una fórmula feta servir per Ivan Serrano, investigador de l’IN3 (Internet Interdisciplinary Institute) de la UOC, corresponen a la mitjana ponderada dels principals sondejos publicats. La ponderació es realitza, com en altres fórmules d’aquest tipus, en funció de la mida de la mostra –com més gran, més valor– i de la data del treball de camp –com més recent, més significativa–.

MÉS INFORMACIÓ SOBRE LES ELECCIONS A MADRID