Per dues peces

Villarejo declara davant el jutge un dia després de sortir de la presó

  • Assegura que l’«única raó» per la qual l’han mantingut pres és «perquè no parlés»

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un dia després de quedar en llibertat després de més de tres anys en presó preventiva, l’excomissari José Villarejo acudeix aquest dijous a l’Audiència Nacional per declarar per diverses peces en què està investigat dins del cas Tàndem, segons informa Efe.

«Sí, per descomptat, declararé», va anunciar ahir a la tarda davant els mitjans que es van congregar a la sortida de la presó d’Estremera (Madrid), als quals va avançar: «Veuran vostès que serà molt interessant el que declararé».

Serà la primera vegada que Villarejo comparegui en llibertat davant el jutge que l’investiga en més d’una trentena de peces i que ahir va acordar excarcerar-lo, a petició de la Fiscalia Anticorrupció, davant la impossibilitat de poder jutjar-lo abans de novembre, quan compleix el límit màxim de quatre anys des que es va decretar la seva presó preventiva.

Al principi estava previst que la declaració es produís per videoconferència des de la presó, però, després de la seva excarceració, Villarejo acudirà de manera presencial a l’Audiència Nacional, circumstància que augmenta més encara l’expectació davant la seva compareixença.

«L’únic que vull és defensar-me», va assegurar Villarejo a les portes de la presó madrilenya, on va deixar clar que continua confiant en la Justícia i va afirmar: «És l’única raó per la qual m’han tingut pres, perquè no parlés».

Notícies relacionades

Villarejo està citat avui per dues peces, la número 26 i 29 del cas Tàndem, pel qual va ser detingut el novembre del 2017 i que ha anat creixent durant aquests més de tres anys fins a acumular gairebé una trentena de línies d’investigació sobre els presumptes encàrrecs d’espionatge per als quals l’excomissari era contractat i que compta entre els seus imputats amb ex alts càrrecs de grans empreses i bancs com BBVA, Iberdrola, Caixabank i Repsol.

En la 29, una per les quals declara avui, el jutge investiga si dos advocats van acudir a l’excomissari quan encara treballava per a la Policia perquè rastregés l’empresari Joaquín Molpeceres per més de 400.000 euros.