Un any diferent

Madrid no tindrà cavalcada però hi haurà cometes al cel i recepció reial

Els Reis d’Orient seran guiats per estrelles fugaces que els petits podran veure des de les seves finestres

Madrid no tindrà cavalcada però hi haurà cometes al cel i recepció reial
2
Es llegeix en minuts

Madrid no celebrarà la cavalcada dels Reis aquest any per evitar contagis de coronavirus, però els nens viuran la màgia d’aquella nit veient des de les seves finestres cometes de llum que indicaran a Ses Majestats el camí i seguint per la tele una recepció reial al Conde Duque en la qual actuarà el violinista Ara Malikian. 

Així ho va explicar aquest diumenge la delegada de Cultura de l’Ajuntament de Madrid, Andrea Levy, que va comparèixer junt amb tres patges de Ses Majestats d’Orient per assegurar a tots els madrilenys que el dia 5 els Reis arribaran a Madrid i deixaran regals a les cases dels nens perquè «s’han portat bé». 

Seran guiats per estrelles fugaces que els petits podran veure des de les seves finestres i protagonitzaran una recepció al centre cultural Conde Duque, que lluirà un gran estrella a la torrassa i serà l’epicentre de la celebració amb actuacions que els nens i les seves famílies podran veure en directe des de les seves cases, per televisió o per internet. 

Levy va passejar per la plaça Mayor saludant nens junt amb els patges de Melcior, Gaspar i Baltasar, que van recollir algunes cartes. 

«Volem que la màgia visqui a tota la ciutat. Mantindrem la tradició», va assegurar Levy al Salón Real de la Casa de la Panadería, en un any «diferent» en el qual es compliran les mesures per evitar contagis de coronavirus i també «es preservarà la tradició de l’arribada dels Reis d’Orient, amb tots els components de la tradició, l’elegància i els fastos de la comitiva». 

A falta de desfilada de carrosses per la Castellana, com és tradicional, els nens podran disfrutar des de les seves finestres i també des de la tele amb els sis esclats de llum amb forma d’estrella fugaç que es dispararan des de sis llocs «secrets»: serà a partir de dos quarts de set de la tarda i en intervals de 25 minuts. 

Sobre les 20.50 Ses Majestats d’Orient arribaran en carrossa al Conde Duque i seran rebuts únicament per l’alcalde i pels portaveus dels diferents grups municipals, perquè a continuació Melcior dirigeixi unes paraules als petits i també un missatge especial per als grans. 

Passades les nou de la nit es llançaran focs artificials en sis punts diferents de la capital, de manera que «la màgia il·luminarà Madrid», segons la delegada, que va animar els nens a sortir a les seves finestres i balcons. 

Abans de l’arribada dels Reis, el pati del Conde Duque serà escenari d’una gala dirigida pel mag Jorge Blas en la qual actuarà la companyia italiana Estudio Festi, «la millor companyia europea de dansa vertical», que ha preparat un número coreogràfic molt cuidat amb àngels que sobrevolaran Conde Duque, va remarcar Levy. 

Notícies relacionades

El violinista Ara Malikian interpretarà una melodia de Nadal creada especialment per a Madrid i que serà «el GPS dels Reis» per arribar a aquest lloc. 

En resum es tracta d’«un any diferent, però igual d’espectacular», segons l’ajuntament.