Des d’aquest dilluns

Divuit zones de salut de Madrid i cinc localitats tindran restringida la mobilitat

Aquesta mesura afectarà més de mig milió de madrilenys, el 7,8% de la població de la regió

zentauroepp55838681 madrid  11 11 2020  sociedad  coronavirus  terrazas de bares201112183417

zentauroepp55838681 madrid 11 11 2020 sociedad coronavirus terrazas de bares201112183417 / JOSE LUIS ROCA

3
Es llegeix en minuts

Un total de 18 zones bàsiques de salut i cinc municipis de la regió de Madrid tindran prohibida l’entrada i la sortida tret de per causes justificades a partir d’avui després que el Govern regional decidís aquest dissabte passat ampliar les restriccions de mobilitat a vuit noves zones bàsiques de salut (ZBS) i cinc localitats.

Aquesta mesura afectarà més de mig milió de madrilenys, el 7,8% de la població de la regió.

Com a conseqüència de l’augment de casos de coronavirus en diferents punts de la regió amb una taxa per sobre de 400 casos per 100.000 habitants, a partir d’aquest dilluns a les 0.00 hores es limita l’entrada i la sortida per 14 dies, fins al dilluns 18 de gener a les 0.00 hores, a les zones bàsiques de Marqués de la Valdavia i Alcobendas-Chopera, a Alcobendas; Las Olivas i Aranjuez, a Aranjuez; San Fernando i Los Alperchines, a San Fernando de Henares; Virgen del Cortijo, al districte d’Hortaleza de Madrid capital, i la zona bàsica de Torrelodones, que afecta els municipis de Torrelodones i Hoyo de Manzanares. 

Així mateix, hi haurà limitacions d’entrada i sortida en el perímetre de cinc localitats concretes que no coincideixen amb el d’una zona bàsica, per estar més localitzats els focus de transmissió: Ciempozuelos, Navalcarnero, Algete, Mejorada del Campo i Villarejo de Salvanés.

A més, la Conselleria de Sanitat continua amb les restriccions de mobilitat, durant set dies més, és a dir, fins a les 00:00 hores del dilluns 11 de gener, a la zona bàsica de salut de La Moraleja, a Alcobendas; a Andrés Mellado, al districte de Chamberí, i Sanchinarro, a Hortaleza, totes dues a Madrid capital; a les zones de Felipe II i Alcalde Bartolomé González, a Móstoles, i a la de Getafe Norte, a Getafe. 

Alhora, es manté la vigència de les limitacions per 14 dies, des del 28 de desembre i fins al dilluns 11 de gener a les 0.00 hores, a la ZBS d’Aravaca, al districte de Moncloa-Aravaca i la de General Moscardó, al districte de Tetuán, totes dues a Madrid capital; així com a les zones sanitàries de Reyes Católicos i V Centenario, que es troben a San Sebastián de los Reyes. 

En aquests nuclis de població només es pot entrar i sortir per motius justificats, i els ciutadans es poden desplaçar per la via pública dins dels perímetres de l’àrea afectada. Per al 6 de gener, no hi haurà limitació de mobilitat. 

Fins al dia de Reis està restringida l’entrada i sortida de la Comunitat de Madrid, tret de per a desplaçaments a domicilis de familiars i pròxims.

Per controlar el compliment d’aquestes limitacions continuen operatius els dispositius de col·laboració amb els Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat. 

En aquestes zones l’aforament als llocs de culte es fixa en un màxim d’un terç. En les vetlles podran congregar-se un màxim de 15 persones en espais a l’aire lliure i 10 si són tancats. 

Els aforaments i horaris d’activitat es mantenen com a la resta de la regió, per regla general al 50%. 

A tota la regió s’ha establert, a més, la limitació de moviment entre les 0.00 hores i les 06.00 hores, tret de per causa justificada, i el tancament de tota activitat d’hostaleria en la mateixa franja horària. 

Així mateix, les reunions socials o familiars són limitades a sis persones a qualsevol franja horària, tret de convivents.

En el cas del comerç i serveis professionals, així com els mercats ambulants a l’aire lliure, no poden iniciar l’activitat abans de les 06.00 hores i han de tancar les 22.00 hores, a excepció de les farmàcies, establiments mèdics, veterinaris, gasolineres i establiments que prestin serveis imprescindibles i inajornables. 

Els centres comercials on hi hagi cines, restauració o oci poden tancar a les 0.00 hores. 

Notícies relacionades

Per norma general, inclosos llocs de culte, instal·lacions esportives d’interior, hostaleria i restauració interior, està fixada la reducció dels aforaments a tota la regió al 50%. A més, està suspès el servei en barra. 

Les excepcions contemplades a la norma general del 50% són un 75% en teatres, cines i altres instal·lacions culturals; un 40% a les sales multiusos polivalents (com el Wizink Center); les terrasses a l’aire lliure, que es mantenen al 75%; els establiments comercials, amb el 75%, i els centres de formació no reglada, també al 75%.