del 4 al 14 de desembre

La Comunitat de Madrid es tancarà perimetralment durant 10 dies

No es podrà ni entrar ni sortir de l'autonomia des de les 0.00 hores del 4 de desembre fins a les 0.00 hores del 14

Ayuso amplia les restriccions de mobilitat a sis noves zones sanitàries i les aixeca en set

zentauroepp55155758 madrid roca200928104530

zentauroepp55155758 madrid roca200928104530 / JOSE LUIS ROCA

3
Es llegeix en minuts
Manuel Vilaseró

La Comunitat de Madrid es tancarà perimetralment durant 10 dies, des de les 00.00 hores del 4 de desembre, divendres, fins a les 00.00 hores del dilluns 14, segons ha anunciat aquest divendres el viceconseller de Salut Pública i Pla Covid-19 de la Comunitat de Madrid, Antonio Zapatero. En anteriors ponts Isabel Díaz Ayuso només havia volgut tancar els dies estrictes del pont, que en el cas del de la Constitució només inclou del 4 al 8 de desembre.   

La raó d’aquest canvi de criteri esgrimida per Zapatero és que «la mobilitat entorn d’aquest pont és dues o tres vegades superior al de resta» al tenir tants dies festius. A l’estar tan pròximes les festes de Nadal també és aprofitat per acostar-se a Madrid a fer les compres per ciutadans de les autonomies limítrofes, segons el viceconseller.

Zapatero també ha anunciat que continuarà vigent el toc de queda des de les 00.00 hores fins a les 6.00 hores.

La presidenta de la Comunitat, Isabel Díaz Ayuso, es va mostrar contrària als tancaments perimetrals més dies dels necessaris quan es va decretar l’estat d’alarma i va apostar perquè es fessin únicament en moments on la mobilitat era elevada. Així, el Govern regional va decretar el tancament per al pont de Tots Sants, en el qual se solen produir un milió de desplaçaments, i de l’Almudena.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va acabar cedint a la petició de la Comunitat però va indicar que en el futur si es volia un tancament inferior a set dies, l’establert al decret de l’estat d’alarma, s’havia d’acordar conjuntament amb el Govern central.

La Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid ha decidit, a més, baixar el llindar pel qual s’apliquen restriccions al moviment per zones bàsiques de salut dels 500 casos per cada 100.000 habitants a 400. Amb aquesta rebaixa, el Govern madrileny amplia les zones bàsiques de salut a sis noves àrees més. A la ciutat de Madrid: la zona bàsica Artilleros, al districte de Vicálvaro, i la zona bàsica l’Elipa,  a Ciudad Lineal. A la resta de l’autonomia: Cusco, Castella la Nova i Alacant, a Fuenlabrada, i La Moraleja, a Alcobendas.

Aquestes noves zones se sumen a 24 més que actualment estan confinades i en què es mantindran les restriccions. No obstant, hi ha set zones que deixaran d’estar confinades a partir de dilluns a l’haver reduït els contagis més d’un 50%, ha explicat la directora de Salut Pública, Elena Andradas.

A Madrid, la zona bàsica de salut de Núñez Morgado, al districte de Chamartín; Villamil, a Tetuan; la zona bàsica Virgen de Begoña, a Fuencarral-El Pardo, i la zona bàsica Puerta del Ángel, a la Latina. Fora de la capital, al municipi de Coslada, les zones bàsiques de Barrio del Puerto i Doctor Tamames; i a Parla, la zona bàsica de Pintores.

24 zones mantenen les restriccions  

La Comunitat de Madrid manté les restriccions a 24 zones bàsiques de salut. A la ciutat de Madrid aquestes són: Guzmán el Bueno al districte de Chamberí; Entrevías, Pozo del Tío Raimundo, Alcalá de Guadaira, i Numancia, al districte de Puente de Vallecas; Daroca, a Ciudad Lineal; Pavones i Vandel, al districte de Moratalaz; Mercedes, a Tetuán.

Les zones bàsiques de salut dels altres municipis afectats són: Collado Villalba Pueblo (Collado Villalba); Majadahonda i Valle de Oliva (Majadahonda), San Juan de la Cruz (Pozuelo de Alarcón); Colmenar Viejo Norte (Colmenar Viejo). També les zones bàsiques de Morata de Tajuña (Morata de Tajuña).

Notícies relacionades

A la zona bàsica de Manzanares el Real, que afecta diferents municipis, s’estableixen les restriccions només a El Boalo; a la de Villarejo de Salvanés, que també inclou diferents localitats, les mesures són només per al municipi de Villarejo de Salvanés, i igualment a la zona bàsica de salut de Colmenar de Oreja, amb diversos municipis, les limitacions s’apliquen a Colmenar de Oreja.

També Chinchón i Villaconejos, de la zona bàsica de Colmenar de Oreja; San Martín de Valdeiglesias i Pelayos de la Presa, de la zona bàsica de San Martín de Valdeiglesias; els municipis de Moralzarzal, Alpedrete i Galapagar, i les zones bàsiques de Sierra de Guadarrama i Collado Villalba Estación, al municipi de Collado Villalba, que queda confinat perimetralment en la seva totalitat.