iniciativa de vox

Madrid inicia la tramitació per reanomenar els carrers de Largo Caballero i Indalecio Prieto

Les juntes de districte de Ciutat Lineal i Vicálvaro seran les que hauran de proposar els noms que substitueixin els d'aquests dos històrics socialistes

zentauroepp55474260 indalecio prieto201020114541

zentauroepp55474260 indalecio prieto201020114541 / Jesus Hellin

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’àrea de Cultura ha iniciat la tramitació de l’expedient per a l’eliminació i redenominació dels carrers dedicats als històrics socialistes Francisco Largo Caballero i Indalecio Prieto, ha confirmat aquest dimarts la secretària general tècnica del departament, Carmen González.

Quan l’expedient sigui complet s’elevarà a la Junta de Govern, òrgan al qual competeixen els canvis de denominació de vies segons l’ordenança en vigor, ha detallat a la comissió, una vegada que tant Més Madrid com el PSOE hagin avançat que aniran als tribunals si es demostra que la retirada de la placa a Largo Caballero a Chamberí va seguir un procediment administratiu «irregular».

Carmen González ha concretat que ahir dilluns se li va donar trasllat a l’àrea de l’acord plenari del passat 29 de setembre, una moció de Vox que va tirar endavant amb els vots del PP i Cs, el primer pas per incoar l’expedient necessari que posteriorment haurà de ser elevat a la Junta de Govern. També ha detallat que seran les juntes de districte de Ciutat Lineal i Vicálvaro les que hauran de proposar els noms que substitueixin els de Largo Caballero i Prieto.

El regidor de Vox Fernando Martínez Vidal ha carregat en la seva intervenció contra la Llei de Memòria Històrica impulsada des del govern de José Luis Rodríguez Zapatero perquè ha considerat que no va ser més que un «procés de ruptura d’un esperit de la Transició que va ser modèlic».

Notícies relacionades

Tot seguit ha criticat el president del Govern, Pedro Sánchez, per posar el destí del país «en mans de comunistes, proetarres i bolivarians que volen trencar Espanya». Vidal ha felicitat el regidor de Chamberí, Javier Ramírez, present en la comissió, per haver sigut «diligent a l’hora de retirar una placa d’aquests senyors».