24 d’oct 2020

Anar al contingut

al Consell de Salut

Almeida critica el vot unànime de les comunitats regides pel PSOE

L'alcalde de Madrid assegura que les presidides pel PP es van guiar «exclusivament» per la situació dels seus territoris al justificar Castella i Lleó

Efe

Almeida critica el vot unànime de les comunitats regides pel PSOE

JOSE LUIS ROCA

L’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha criticat que les regions governades pel PSOE votessin «de forma unànime» a favor de les noves restriccions del Ministeri de Sanitat en el Consell Interterritorial de Salut, mentre que les regides pel PP es van guiar «exclusivament» per la situació dels seus territoris. 

Així ho ha manifestat l’alcalde respecte al vot a favor de Castella i Lleó a les noves propostes del ministeri per frenar l’expansió de la pandèmia, malgrat que aquesta comunitat està governada pel Partit Popular. 

«Respectem plenament el vot de Castella i Lleó perquè estem segurs que el seu Govern entén que és la mesura més adequada en aquesta regió», ha dit Almeida en la roda de premsa posterior a la Junta de Govern al ser preguntat sobre això. 

Segons el seu parer, això «demostra que els governs del Partit Popular i de Ciutadans es guien exclusivament per la situació de les seves comunitats autònomes». 

Al contrari, «totes les regions governades pel Partit Socialista han sigut unànimes en l’acceptació de la proposta del ministeri», cosa que, segons l’alcalde madrileny, significa que «no actuen guiats per l’interès dels ciutadans sinó per altres criteris polítics». 

Segons la seva opinió, «no és criticable» que regions amb realitats diferents votin de forma diferent, i caldria preguntar-se «per què comunitats amb situacions tan diferents» com les governades pel PSOE «decideixen votar de forma unànime». 

En el Consell Interterritorial d’ahir, Madrid i les comunitats del PP, tret de Castella i Lleó, a més de Catalunya i la ciutat autònoma de Ceuta, van votar en contra del document presentat pel ministeri per endurir les restriccions.