seguretat

La Policia podrà accedir a dades sanitàries per controlar les quarantenes a Madrid

La Comunitat compartirà «la informació epidemiològica necessària indispensable» per garantir el compliment dels aïllaments per coronavirus

zentauroepp55156213 controles madrid200928113611

zentauroepp55156213 controles madrid200928113611 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Policia podrà accedir a dades de Salut Pública per controlar el compliment de les quarantenes per coronavirus a la Comunitat de Madrid, segons ha anunciat la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso.

«Encara estic esperant que ens enviïn forces i cossos de seguretat, però avui per fi aconseguirem compartir dades de Salut Pública amb la Policia per intentar fer efectives aquestes quarantenes», ha dit en una entrevista a Esradio.

Fonts del Govern regional han informat que tenen previst publicar aquest dijous una ordre en el Butlletí Oficial de la Comunitat de Madrid (BOCM) per «establir les mesures de col·laboració i cooperació necessàries per a la vigilància i control del compliment de les obligacions d’aïllament o quarantena» per coronavirus.

L’autoritat sanitària sol·licitarà la col·laboració de les entitats locals, a través de la policia municipal, amb l’objectiu de comunicar les quarantenes a les persones en aquells casos en què siguin obligatòries.

Per a això, la Comunitat de Madrid compartirà «la informació epidemiològica necessària indispensable per al seu compliment».

Les dades de localització de les persones amb mesures d’aïllament o quarantena seran cedides al servei d’emergències 112 de la Comunitat de Madrid mentre el Pla Territorial de Protecció Civil de la Comunitat de Madrid (PLATERCAM) estigui activat.

Aquestes dades podran ser facilitades als cossos policials (Policia Local, Cos Nacional de Policia i Guàrdia Civil) als serveis d’inspecció, inclosos els serveis d’inspecció educativa, o als serveis públics d’emergència «quan facin tasques incloses dins de les operacions de lluita contra la pandèmia».

Notícies relacionades

Tots els empleats públics que intervinguin en l’aplicació d’aquestes mesures quedaran obligats al tractament d’aquesta informació personal «de conformitat amb la normativa de protecció de dades», segons han recalcat fonts del Govern regional.

L’Advocacia General de la Comunitat de Madrid sol·licitarà la ratificació judicial «si així procedeix».