lluita contra el virus

Madrid restringirà només zones d'alta incidència i descarta «confinar» la capital

«Sacrificar-nos 15 dies ens pot garantir un èxit davant el virus», assevera Enrique López

zentauroepp54993365 vallecas200919121805

zentauroepp54993365 vallecas200919121805 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Comunitat de Madrid només restringirà zones de Madrid que compleixin els «paràmetres objectius» d’alta incidència de contagis de la Covid-19 i descarta «el confinament que es va produir durant l’estat d’alarma tret d’una situació extraordinària».

«I espero que estigui descartat de manera definitiva», ha recalcat en una entrevista a ‘Onda Madrid’, recollida per Europa Press, el conseller de Justícia, Interior i Víctimes, Enrique López, on ha assenyalat que les noves zones on es limitarà la mobilitat i l’activitat depèn de l’autoritat sanitària. Demà hi haurà una roda de premsa on s’anunciaran les restriccions en noves àrees bàsiques sanitàries de la Comunitat de Madrid.

«No és una decisió oportunista ni capritxosa, sinó basada en un criteri objectiu per zona d’incidència de més de mil contagis per cada 100.000 habitants. Això determina les zones a actuar», ha recalcat el conseller madrileny i secretari de Justícia i Interior del PP.

A preguntes sobre si Madrid torna a Fase 1 amb excepcions, López ha insistit que les àrees sanitàries restringides obeeixen a un paràmetre objectiu i es limitaran noves àrees que estiguin «enquadrades en aquestes zones d’alta incidència» i que es mantingui 15 dies.

«De la mateixa manera, la restricció es podrà aixecar en zones on la incidència baixi. Es tracta d’evitar que la restricció sigui total. Intentem que no es produeixin interactuacions no necessàries. Si continuem amb aquest pla i els ciutadans entenen que són la millor eina contra el virus, ho aconseguirem», ha remarcat.

Sobre si es descarta el confinament, ha dit que el confinament que hi va haver durant aquell període es descarta i espera que estigui descartat de manera definitiva tret que se sigui davant una situació extraordinària.

En una intervenció a Telecinco, ha volgut llançar un missatge de «tranquil·litat», «prudència» i confiança als ciutadans madrilenys. «Són lleus restriccions a la mobilitat i les limitacions indispensables en l’activitat econòmica».

Sobre si pensen que el Govern els està empenyent a demanar l’estat d’alarma, ha assenyalat que el president del Govern, Pedro Sánchez, va fer fa temps aquesta invitació a les comunitats autònomes com si fos «entrar en un club».

Davant d’això, ha insistit que no s’ha de «banalitzar» aquest concepte, del qual ja es «va abusar molt» en la primera fase de la pandèmia. «Espanya és un estat format per comunitats i cada comunitat té les seves competències. Madrid no té competències en seguretat ciutadana, i no la volem perquè tenim la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. Davant aquesta falta de competència, l’estat ha d’auxiliar la Comunitat de Madrid», ha dit.

Notícies relacionades

«Sacrificar-nos 15 dies ens pot garantir un èxit davant el virus. No es tracta de confinar Madrid, sinó de limitar la nostra mobilitat. És dur no veure familiars, però els contagis arriben quan es baixa la guàrdia. Demanem als ciutadans que exerceixin molta responsabilitat», ha assenyalat.