coronavirus

Un brot amb nou casos positius entre professionals obliga a tancar un centre de salut a Madrid

Un total de 23 treballadors més estan pendents de la confirmació de resultats i dos ja han donat negatiu

Els pacients usuaris d'aquest centre han sigut distribuïts entre les set instal·lacions sanitàries més pròximes

zentauroepp54457340 residencia200812120801

zentauroepp54457340 residencia200812120801

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Comunitat de Madrid ha ordenat el tancament temporal del centre de salut V Centenario, a la localitat madrilenya de San Sebastián de los Reyes, després de detectar un brot de coronavirus entre els seus professionals, amb nou casos positius, tot i que cap ha requerit ingrés hospitalari. 

Un total de 23 treballadors més estan pendents de la confirmació de resultats i dos ja han donat negatiu, segons indica aquest dimarts la Conselleria de Sanitat en una nota de premsa. 

Els pacients usuaris d’aquest centre han sigut distribuïts entre els set centres de salut més pròxims, ubicats a San Sebastián de los Reyes i al municipi limítrof d’Alcobendas. 

D’altra banda, Salut Pública haurà de determinar quins contactes són els que han de fer-se la prova PCR per saber si han sigut contagiats per coronavirus, segons indiquen a Efe fonts de la conselleria. 

En total, la Comunitat de Madrid ha informat aquest dimarts de cinc brots, amb la qual cosa ja són 59 els que ha notificat la Comunitat de Madrid des que va acabar l’estat d’alarma. 

Notícies relacionades

A més, aquest dimarts la Gerència Assistencial d’Atenció Primària ha tancat temporalment el consultori local Doctor Aguilar, ubicat a la localitat del sud de Cubas de La Sagra, després de detectar-se un positiu per Covid-19 i sis contactes entre els seus treballadors. 

En aquest cas, els pacients d’aquest consultori seran atesos al centre de salut Griñón, del qual depèn el consultori local Doctor Aguilar.