per evitar aglomeracions d'aficionats

L'ajuntament madrileny ja treballa amb el Reial Madrid davant la possible victòria de la Lliga

Les concentracions es poden desencadenar a la font de la Cibeles i en els desplaçaments que es puguin fer en les visites a les seus institucionals

zentauroepp38746876 cibeles200708114209

zentauroepp38746876 cibeles200708114209 / PAUL HANNA

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’alcalde de la capital, José Luis Martínez-Almeida, ha avançat que l’Ajuntament «treballa amb el Reial Madrid per preveure possibles escenaris i evitar que es produeixin aglomeracions» d’aficionats davant la que li sembla «clara» victòria dels ‘merengues’ en la Lliga.

«Potser com que ha sigut una Lliga especial, serà una celebració especial. No pot ser la mateixa. No sembla lògic que si hem suspès festes emblemàtiques com la de la Paloma es puguin produir aglomeracions derivades de les celebracions pel títol», ha remarcat el regidor. I perquè ningú dubti de la seva afició matalassera, l’alcalde ha assegurat que les mateixes condicions s’aplicaran «en el cas més que probable que l’Atlètic guanyi la Champions».

«Com que sembla clar que el Reial Madrid guanyarà la Lliga estem preveient totes les mesures que siguin necessàries per evitar aglomeracions», ha declarat des del dispositiu especial de detecció de Covid-19 a la Casa de Campo. Es basen en experiències recents, com el títol aconseguit recentment pel Baskonia, «on es va desencadenar l’eufòria, com és lògic, entre els aficionats» però amb aglomeracions a Vitòria.

Fins i tot ha detallat on poden ser «més perilloses» aquestes aglomeracions: a la font de la Cibeles la nit que es guanyi la Lliga i en els desplaçaments que es puguin fer en les visites a les seus institucionals, Ajuntament i Comunitat.

«Per descomptat que rebrem al Reial Madrid a la Cibeles, amb les degudes precaucions i mesures de seguretat per celebrar aquest títol, però enviem un missatge als madridistes, que se celebri una Lliga tan especial, però que es faci amb degudes mesures de seguretat», ha afirmat.

Notícies relacionades

Es tracta de «garantir que no es produeixin nous focus de contagi o rebrots». Per a això l’Ajuntament, treballant amb el club, posarà «tots els mitjans necessaris per evitar que es produeixin aglomeracions, en la mesura possible, i que es puguin produir nous riscos de contagi».