consens exemplar

Madrid firma els 'Acords de la Vila' per a la reconstrucció de la capital

Es tracta de 352 mesures per a l'era postcoronavirus que han sigut pactades per unanimitat entre el regidor i els grups de l'oposició

Hi han anant els exalcaldes de Madrid José María Álvarez del Manzano (PP), Alberto Ruiz-Gallardón (PP) i Manuela Carmena (Ara Madrid)

zentauroepp54022863 el alcalde de madrid  jos  luis mart nez almeida  firma los 200707115100

zentauroepp54022863 el alcalde de madrid jos luis mart nez almeida firma los 200707115100 / Ayuntamiento de Madrid

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, i els grups de l’oposició han firmat aquest dimarts els ‘Acords de la Vila’, 352 mesures per al Madrid post-Covid-19 que han sigut pactades per unanimitat i que es debaten en una sessió carregada de simbolisme en el ple de la Casa de la Vila, edifici del segle XVII que va ser seu de l’Ajuntament de Madrid fins al novembre del 2007. 

De menor a major, començant amb el portaveu de Vox Javier Ortega Smith, els portaveus dels cinc grups municipals –Més Madrid, PP, Cs, PSOE i Vox– han rubricat aquest acord, amb la firma final del regidor madrileny. 

A aquest ple extraordinari, envoltat de mesures de seguretat i on es garanteix la distància social, hi han anat els exalcaldes de Madrid José María Álvarez del Manzano (PP), Alberto Ruiz-Gallardón (PP) i Manuela Carmena (Ara Madrid). 

La sessió, en la qual s’exhibirà la unitat per planificar el Madrid posterior a la pandèmia del coronavirus, començarà amb una exposició de les mesures per part de l’oposició, amb discursos neutrals i que coneixen la resta de grups, i seguirà amb un debat entre els portaveus. 

Amb mascareta, salutacions amb els colzes i gel hidroalcohòlic, la posada en escena es fa a la Casa de la Vila, l’edifici del segle XVII que va ser seu de l’Ajuntament de Madrid durant 400 anys fins que Ruiz-Gallardón va traslladar el consistori a la seva ubicació actual, el Palau de Cibeles. 

Per evitar contagis al Saló de Sessions Històric, de petita mida, no hi van els 57 regidors, sinó que set d’ells seguiran la sessió per videoconferència, amb una pantalla instal·lada a l’interior del Saló. Hi ha marques a terra per evitar aglomeracions pels passadissos. 

Notícies relacionades

Els periodistes segueixen la sessió en una sala pròxima al saló de plens de la qual no es permet sortir durant la sessió, amb què s’eviten els tradicionals grupets als passadissos.