'pactes de la vila'

Almeida tanca l'acord per a la reconstrucció després de la Covid-19

El document recull 352 mesures i compta ja amb la rúbrica dels portaveus dels cinc grups municipals

ayuntamiento-madrid

ayuntamiento-madrid

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha assegurat aquest dijous que «està tancat completament l’acord» dels ‘Pactes de la Vila’, i que el document que recull les 352 mesures compta ja amb la rúbrica dels portaveus dels cinc grups municipals.

«Està tancat completament l’acord. Ja hem estampat les firmes en aquest acord, que serà sotmès a un ple extraordinari, que no serà al Palau de Cibeles sinó a la plaça de la Villa,» ha apuntat en una entrevista amb Onda Cero.

Els socialistes no estaven d’acord «amb deixar en mans del govern decidir quan es comencen a executar totes les mesures, siguin aquestes urgents o no, tal com s’assenyala en molts punts», i han demanat el compromís «de començar a aplicar-les totes en aquest mandat».

Martínez-Almeida ha advertit que serà «complicat» aplicar les 352 mesures acordades en els ‘Pactes de la Villa’ per tots els grups del Consistori si el Govern central no permet utilitzar als ajuntaments el superàvit.

Notícies relacionades

Si bé, ha assenyalat que en el text consta, a petició de Més Madrid, que la necessitat del superàvit «no obsta a la voluntat ferma dels grups municipals i del Govern local d’executar aquests acords tot i que això no es produís».