pel dia de la dona

Franco qualifica de «matusser» l'informe de la Guàrdia Civil sobre el 8-M

El delegat del Govern a Madrid, José Manuel Franco, ha assegurat que ho ha passat «francament malament» amb la seva imputació

Es mostra satisfet pel sobreseïment provisional decretat pel Jutjat d'Instrucció número 51 de la capital

Franco qualifica de «matusser» l'informe de la Guàrdia Civil sobre el 8-M

DAVID CASTRO

Es llegeix en minuts

Europa Press

El delegat del Govern a Madrid, José Manuel Franco, ha assegurat que ho ha passat «francament malament» amb la seva imputació en el denominat cas 8-M, del qual s’ha decretat ja el seu arxiu provisional, i ha qualificat de «matusser» l’informe de la Guàrdia Civil aportat a la causa perquè contenia «manipulacions, mitges veritats i interpretacions esbiaixades».

Així ho ha indicat en declaracions a la cadena SER, per remarcar que està satisfet pel sobreseïment provisional decretat pel Jutjat d’Instrucció número 51 de Madrid, si bé ha reconegut que estar investigat «és incòmode» malgrat que «prestigiosos penalistes» li deien que «no tenia recorregut» el cas.

Franco ha manifestat que té un gran respecte per la Guàrdia Civil, una institució que ha aportat tant a Espanya, però ha incidit que aquest informe sobre el 8-M l’ha «decebut una mica» al ser «impropi» del que és aquest cos de seguretat.

«La veritat que m’ha caigut l’ànima als peus», ha expressat el delegat del Govern a Madrid, que ha afegit que aquest document remès al jutjat contenia «manipulacions i mitges veritats». De fet, ha recalcat que un parell de persones que van ser interrogades li van comentar que no van dir el que va reflectir després l’esmentat informe.

També ha remarcat que no tenien cap dada en la vigília del 8-M que impliqués algun risc sanitari i ha assegurat que si haguessin rebut «la més mínima comunicació que hi havia alguna cosa greu», s’hauria actuat.

No obstant, Franco ha insistit que la marxa del 8-M implica un dret fonamental en el qual no es donaven les condicions llavors per suspendre’l.

Al seu torn, ha relatat que aquell mateix dia es van celebrar esdeveniments esportius i firals que van congregar milers de persones, fins i tot en espais tancats que se suposa que afavoreix més la propagació, una cosa que va enumerar en la seva declaració davant de la jutge Carmen Rodríguez-Medel.

El delegat del Govern, després de tot el que ha passat, ha afirmat que «no vol pensar en conspiracions» en la denúncia contra ell pel 8-M. No obstant, i després de ser preguntat sobre que l’advocat d’una de les acusacions populars de la causa és també un càrrec del PP de Cantàbria, Franco ha apuntat que aquesta circumstància revela, el seu judici, que «alguna cosa de política tenia això».

Et pot interesar

Finalment, ha recalcat que ara és el moment de «girar full» i de comportar-se amb «humilitat» per acabar amb la «crispació» actual, ja que la pandèmia «no està superada». En conseqüència, pretén parlar «en positiu» i col·laborar amb els madrilenys en el que pugui per superar aquesta crisi.