enalteix la «solidesa» d'ayuso i almeida

Villacís compara al Govern de Sánchez amb el '13, Rue del Percebe'

La vicealcaldessa de Madrid nega que hi hagi la més mínima possibilitat de plantejar una moció de censura a la Comunitat o la capital

Assegura que la situació social és «extremadament greu» i lamenta que «cada dia de confinament» suposi «un dia de vaga general»

GRAF9652. MADRID, 17/06/2019.- La vicelacaldesa de Madrid, Begoña Villacís, durante la rueda de prensa que ha ofrecido este lunes junto al alcalde, José Luis Martínez-Almeida, tras la primera reunión de la Junta de Gobierno del Ayuntamiento. EFE/J.J. Guillén

GRAF9652. MADRID, 17/06/2019.- La vicelacaldesa de Madrid, Begoña Villacís, durante la rueda de prensa que ha ofrecido este lunes junto al alcalde, José Luis Martínez-Almeida, tras la primera reunión de la Junta de Gobierno del Ayuntamiento. EFE/J.J. Guillén / J.J. Guillén (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

La vicealcaldessa de Madrid, Begoña Villacís, ha negat aquest dilluns alguna possibilitat de moció de censura en el govern de la Comunitat de Madrid contra la presidenta, Isabel Díaz Ayuso, o a l’Ajuntament, contra l’alcalde, José Luis Martínez-Almeida, ja que els dos executius compten amb «solidesa» davant el Govern de la Nació, que segons el seu parer sembla el ‘13, Rue del Percebe’.

«Tot el que ha fet la Comunitat de Madrid ha demostrat responsabilitat, ètica i sentit d’Estat. No hi ha cap possibilitat. Moure el tauler d’aquesta manera quan funcionem bé no seria responsable», ha expressat en una entrevista amb esRadio.

Per Villacís, el PSOE vol fer veure que els governs del PP i Cs «no són sòlids, però sí que ho són», i creu que «l’ofensiva té més a veure amb això que amb una altra cosa». Així, ha assenyalat que «ni hi haurà moció de censura a Madrid ni a Andalusia, perquè aquests governs funcionen bé».

En aquest punt ha recordat que a ella li han ofert en diverses ocasions l’alcaldia de la capital i és una cosa que ha rebutjat.

«Extremadament greu»

La vicealcaldessa de Madrid ha assegurat que la situació social a la capital és «extremadament greu», i ha lamentat que «cada dia de confinament» suposi «un dia de vaga general».

Sobre el recolzament de Ciutadans a la pròrroga de l’estat d’alarma, Villacís ha considerat que «en cap cas va ser un recolzament al Govern».

«Tothom vol sortir del desconfinament, es continua encomanant gent, és una situació d’alarma... i això no significa que donem suport al govern, perquè no ho fem, però si no li donem suport, molta gent se’n podria haver estat anant a la platja», ha expressat.

Tot i això, ha reiterat que «aquests socis populistes», en al·lusió al PSOE i Podem, «no beneficien Espanya en absolut».

«M’agradaria pensar que són persones responsables i que s’ha de deixar la política de banda. S’han de fer moltes coses en aquest país i sembla que no estan preparats», ha criticat.

Requerida per les cues de persones a Aluche per rebre ajuda alimentària, Begoña Villacís ha qualificat això de «circumstancial», i ha recordat que «els serveis socials donen ajuda alimentària, però que aquesta cua responia a una oenagé i allà hi ha un problema de creuar dades».

Notícies relacionades

Després de recordar que el consistori envia el menjar a domicili, ha assenyalat que aquesta cua no estava organitzada pel Govern municipal, que ha obert cuines per a aquesta finalitat a Santa Eugenia, a Villaverde, Tetuan... ja que a Madrid «hi ha hagut tantes peticions d’ajuda l’últim mes com l’últim any, i apunten que podria triplicar-se el nombre de famílies que la necessiten».