Comunitat de Madrid

Aguado: Madrid està preparat per passar a la fase 1 de la desescalada la setmana que ve

aguado-cs

aguado-cs

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El vicepresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio Aguado, ha afirmat que, des del Govern regional, creuen que l’autonomia està preparada per passar a la fase 1 de la desescalada la setmana que ve.

«Creiem que podem saltar a la fase 1 el pròxim dilluns, igual com altres comunitats autònomes. Podem i hem d’iniciar la fase 1, fonamentalment perquè no podem estar eternament confinats», ha manifestat el dirigent madrileny, en una entrevista a TVE.

Aguado ha posat èmfasi que «el confinament no mata el virus», sinó que l’únic que garanteix és que «el sistema sanitari no es col·lapsi». Segons ha defensat, aquest «match ball» ja l’han superat perquè a la regió «no s’han col·lapsat les urgències gràcies a milers de professionals i a la responsabilitat de milions d’espanyols».

Notícies relacionades

«Ara cal aprendre a conviure amb el virus, perquè la vacuna tardarà a arribar 8, 10 o 12 mesos i no podem estar a casa aquest temps», ha remarcat el també portaveu de l’Executiu autonòmic.

En la fase 1, a més d’altres mesures, el Govern central permetrà reunions de fins a un màxim de 10 persones en domicilis i a l’aire lliure. Durant aquestes reunions, les persones hauran de guardar sempre una distància interpersonal de dos metres i mantenir les mesures d’higiene establertes.