Coronavirus

El Rei reactiva l'agenda fora de la Zarzuela i visita l'hospital de campanya d'Ifema

Felip VI ha acudit al recinte firal per acollir malalts per coronavirus: «Aquest lloc és font d'esperança»

No va posar el focus en el Covid-19 fins al dimecres 18, després de dies convulsos per a la monarquia pels comptes de Joan Carles

a496115d-3875-4564-85a6-8071d1af3284-hd-web / periodico

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

Felip VI ha reactivat aquest matí la seva agenda fora de la Zarzuela i ha anat al recinte firal d’Ifema, a Madrid, per conèixer la situació dels malalts per coronavirus. Durant una mica més d’una hora, el Rei ha recorregut part de les instal·lacions sanitàries habilitades als dos pavellons del recinte, però no ha entrat on estan ingressats els pacients. L’han acompanyat el ministre de sanitat, Salvador Illa, i la titular de Defensa, Margarita Robles. Tots ells portaven guants i mascareta per prevenció. 

«Aquest lloc és font d’esperança», ha dit davant dels ministres; l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida; el conseller de Sanitat madrileny, Enrique Ruiz Escudero; el director general d’Ifema, Eduardo López-Puertas; i el director del nou centre, Antonio Zapatero, entre d’altres. Segons l’opinió del cap de l’Estat, la rapidesa amb què el recinte s’ha adaptat per rebre malalts que no caben als hospitals és un «símbol» del que es pot fer quan tots treballen «junts» pel mateix objectiu. 

A la tarda, com ha fet aquests dies enrere, ha mantingut diverses reunions telemàtiques. En aquesta ocasió amb el president de la Federació Gallega de Confraries, José Antonio Pérez Sieira, per conèixer l’impacte del Covid-19 al sector de la pesca, i amb el president de Mercadona, Joan Roig, una de les companyies més grans del sector de l’alimentació i la distribució.

Notícies relacionades

En aquesta última videoconferència, de la qual la Casa del Rei ha facilitat unes imatges, ha participat també Letizia. Era la primera vegada que es veia la Reina després que anunciés que es recloïa en quarantena per precaució. Els Monarques es van fer el test de coronavirus el dijous 12, després de saber que la ministra d’Igualtat, Irene Montero, havia resultat infectada. Letizia havia estat amb Montero el matí del divendres 6. La prova dels monarques va sortir negativa.

El Rei no va posar el focus en la crisi sanitària fins dimecres passat, 18, quan va dirigir un discurs extraordinari als espanyols. El segon del seu regnat després del del 3 d’octubre de 2017 amb motiu del referèndum il·legal d’independència. El Monarca ha hagut de fer front a aquesta greu situació mentre bregava amb les informacions sobre els suposats comptes opacs que el seu pare Joan Carles té a l’estranger. Aquestes notícies el van dur a emetre un comunicat diumenge, 15, tot just 24 hores després que s’aprovés l’estat d’alarma, anunciant que renunciarà a qualsevol herència que li deixi el seu pare quan mori i que havia retirat el sou de diners públics que rebia fins ara (gairebé 200.000 euros a l’any).