comença el Mutua madrid open virtual

Nadal, Murray i Nishikori canvien la raqueta per la videoconsola

Els tennistes donaran 150.000 euros a companys en problemes i 50.000 al Banc d'Aliments per pal·liar els efectes socials del coronavirus

«Hi ha una possibilitat de jugar el torneig al setembre», avança Feliciano López, que considera que el tennis a porta tancada «no funciona»

nadal-hoy

nadal-hoy / PEDRO PARDO (AFP)

2
Es llegeix en minuts
Agencias

El Mutua Madrid Open Virtual Pro que comença aquest dilluns enfrontarà alguns dels millors tennistes del món, entre els quals hi ha Rafael Nadal, Andy Murray i Kei Nishikori en el quadro masculí i Karolina Pliskova, Elina Svitolina i Carla Suárez en el femení, a les seves respectives videoconsoles amb una finalitat solidària, informa Efe.

El torneig, patrocinat per Orange, donarà 150.000 euros a cada quadro i els guanyadors podran decidir la quantitat que entreguen als tennistes amb més problemes econòmics a causa de la suspensió de les competicions per la pandèmia.

Addicionalment, el Mutua Madrid Open Virtual Pro donarà 50.000 euros al Banc d’Aliments de Madrid per ajudar a reduir l’impacte social de la pandèmia de la Covid-19.

El francès Gael Monfils sembla que partirà com un dels favorits en el torneig virtual gràcies a la seva afició als videojocs. «Durant el confinament he estat jugant a molts videojocs, així que estaré encantat de trobar-me amb els meus companys del circuit ATP», va dir Monfils.

Els 16 jugadors ATP que componen el quadro masculí són: Rafa Nadal, Andy Murray, Dominic Thiem Alexander Zverev, Stefanos Tsitsipas, Gael Monfils, David Goffin, Kei Nishikori, Fabio Fognini, Diego Schwartzman, Denis Shapovalov, Karen Khatxanov, John Isner, Lucas Pouille, David Ferrer i Frances Tiafoe. 

Les 16 jugadores WTA que componen el quadro femení són: Karolina Pliskova, Elina Svitolina, Bianca Andreescu Belinda Bencic, Kiki Bertens, Dona Vekic Angelique Kerber, Madison Keys, Kristina Mladenovic, Carla Suárez, Victoria Azarenka, Caroline Wozniacki, Johanna Konta, Fiona Ferro, Eugenie Bouchard i Sorana Cirstea. 

El torneig virtual es disputarà entre el 27 i el 30 d’abril. 

Feliciano López: «Hi ha una petita possibilitat que se celebri al setembre»

Per la seva banda, el director del Mutua Madrid Open, Feliciano López, va explicar aquest diumenge la «petita possibilitat» que el Mutua Madrid Open es disputi el mes de setembre, com vol l’ATP d’avantsala a Roland Garros, tot i que va reconèixer que no és optimista.

«Vam anunciar-ne la cancel·lació i ara hi ha una petita possibilitat que es pugui jugar al setembre, però és petita. El torneig de Roland Garros és previst que es jugui al setembre i l’ATP vol que abans de Roland Garros, els tornejos més importants de terra es puguin jugar perquè els jugadors es puguin preparar una mica, que són Roma i Madrid. No soc gaire positiu, però encara hi ha la porta oberta», va explicar.

‘Feli’ va confessar en una entrevista al programa ‘Temps de Joc’ de la COPE que la cancel·lació del Masters 1.000 espanyol podria no ser definitiva i va valorar l’opció que hagi de ser a porta tancada. «És un altre dels problemes. A porta tancada, el tennis no funciona. És una opinió personal», va dir.

«No és com el futbol, que els drets de la televisió poden salvar la temporada. El tennis a porta tancada no seria una producte interessant. El que es vol és jugar amb públic. Si es pogués jugar a porta tancada a Madrid, no sé si decidiríem fer-ho o no», va afegir, enmig de la crisi actual pel coronavirus, informa Europa Press.

Notícies relacionades

Com a tennista encara en actiu, Feliciano va demanar que es trobi ja una mesura perquè els esportistes puguin entrenar-se. «És difícil entendre el que està passant amb l’esport. No som prioritat i no som exigents, però no podem fer res. No té sentit que un esportista no pugui sortir a córrer a l’aire lliure durant una hora, que no posarem en risc ningú. A gairebé tots els països d’Europa la gent està sortint a fer esport», va concloure.