Covid-19

Díaz Ayuso creu que el 80% dels madrilenys tindrà coronavirus amb símptomes lleus

«Serà un problema» per a la població vulnerable, un 15% segons la presidenta madrilenya

La presidenta de la Comunidad de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, durante su discurso en el acto de homenaje a las víctimas del conflicto armado de Colombia, en la Real Casa de Correos de la Puerta del Sol, en Madrid a 27 de noviembre de 2019.

La presidenta de la Comunidad de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, durante su discurso en el acto de homenaje a las víctimas del conflicto armado de Colombia, en la Real Casa de Correos de la Puerta del Sol, en Madrid a 27 de noviembre de 2019. / Eduardo Parra (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha assenyalat aquest dijous que el 80% de la població madrilenya tindrà Covid-19 i el passarà de forma lleu», però que per a la població vulnerable, que ha quantificat en un 15%, «serà un problema».

«Aquest virus feia més temps que era a Espanya i s’encomanarà pràcticament a tothom, i en la majoria no deixarà seqüeles, però el problema és la població vulnerable», ha dit la presidenta en una entrevista a la cadena COPE.

Notícies relacionades

Ha insistit que per a la població gran i amb patologies prèvies la malaltia és «letal», i que en 24 o 48 hores «pot acabar amb la vida d’una persona que sigui dins del grup de població vulnerable»; per això des de la Comunitat de Madrid han volgut «guanyar temps» i unificar els criteris del sistema públic sanitari amb el privat, a més de convertir «llits normals en llits UCI». Són 580 els llits d’aquestes unitats de crítics que estan ocupats, ha indicat la presidenta regional, que a més ha avançat que el Ministeri de Sanitat preveu facilitar els «nous tests ràpids» per detectar el coronavirus aquest cap de setmana.

«Durant les últimes setmanes les xifres d’encomanats han augmentat a Madrid, és com quan vam tenir la grip espanyola fa un segle, en la qual Espanya era l’únic país que donava xifres reals, doncs ara ha ocorregut a Madrid, que és on vam començar a quantificar el nombre de contagis», ha afegit Díaz Ayuso, que creu que a la resta del país començaran a veure que les xifres augmenten de forma dràstica.