EDICTE MUNICIPAL

Almeida demana en un ban obeir Sanitat i quedar-se a casa

L'alcalde de Madrid insta a no acudir als hospitals «tret que sigui en casos d'extrema necessitat» i a no estendre notícies falses per les xarxes socials

Adverteix els joves que «és un greu error i una important irresponsabilitat» prendre's la suspensió de classes com unes vacances

zentauroepp49897797 martinez almeida190917095818

zentauroepp49897797 martinez almeida190917095818 / Paco Campos

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida, ha emès aquest divendres un ban en què anima els madrilenys «de qualsevol edat i condició» a obeir les indicacions de les autoritats sanitàries, a quedar-se a casa, a no anar als hospitals «tret que sigui en casos d’extrema necessitat» i a no estendre notícies falses per les xarxes socials. 

«I, en particular, als joves i estudiants», l’alcalde els diu que «és un greu error i una important irresponsabilitat» prendre’s la suspensió de classes decretada per la Comunitat de Madrid «com un període vacacional extraordinari que es pot aprofitar per viatjar, per organitzar festes o per al lleure multitudinari». 

Almeida demana «encaridament» als joves que per «exemplaritat, compromís i civisme» impedeixin de forma voluntària «generar escenaris de possibles contagis», i els commina que «ara, més que mai», siguin «responsables i solidaris». 

«Penseu que el vostre comportament serà clau per evitar la transmissió d’aquesta malaltia a altres madrilenys que estiguin en situació d’especial vulnerabilitat», diu Almeida als joves. 

Crida a la responsabilitat

Després de recordar que la Comunitat de Madrid i la capital estan «especialment afectades» per la pandèmia, l’alcalde fa una crida a la «solidaritat, responsabilitat i civisme» demostrats en diverses ocasions pels madrilenys, perquè «una vegada més, pel bé de tothom» els ciutadans exercitin de nou «aquestes virtuts cíviques de les quals ens enorgullim». 

Almeida insta els ciutadans a obeir «en tot moment les pautes, instruccions i recomanacions emanades de les autoritats sanitàries i de les administracions públiques competents», i a quedar-se als domicilis «tot el temps que sigui possible, ajornant les gestions privades i administratives presencials que no siguin peremptòries», i a suspendre «les reunions i desplaçaments que no siguin absolutament necessaris». 

Notícies relacionades

Una altra de les recomanacions de l’alcalde de Madrid és que davant de la sospita d’haver patit contagi del coronavirus, «tret que sigui en casos d’extrema necessitat», no s’ha d’acudir a hospitals i centres de salut. «Si en circumstàncies normals la responsabilitat i la cooperació dels ciutadans amb les autoritats sanitàries i administratives és fonamental per no col·lapsar les urgències mèdiques, en aquesta ocasió és crítica», i afegeix que «la nostra actitud personal és clau per aturar com més aviat millor el progrés de la pandèmia i salvar moltes vides», diu l’alcalde. 

«Estic convençut que els madrilenys estarem a l’altura de les circumstàncies i no només superarem aviat aquesta crisi, sinó que també en sortirem enfortits com a societat», afirma José Luis Martínez Almeida.