ritual per canviar l'orientació sexual

La Comunitat de Madrid investiga una suposada teràpia per 'curar' l'homosexualitat

El conseller de Polítiques Socials, Alberto Reyero, remarca que no es pot «tolerar un retrocés en la societat»

agresion-homofoba-madrid

agresion-homofoba-madrid

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Conselleria de Polítiques Socials ha obert una investigació d’ofici contra una suposada teràpia per ‘curar’ l’homosexualitat dirigida a joves a la Comunitat de Madrid, on es va infiltrar un reporter de Telecinco.

En les imatges, els conductors d’aquesta sessió apel·laven a l’«esperit de l’homosexualisme» i a «Satanàs» durant un ritual per ‘canviar’ aquesta orientació sexual; un vídeo que ha circulat per les xarxes socials i pel qual han apel·lat al conseller de l’àrea, Alberto Reyero. Així, ha sigut el mateix Reyero a través de les seves xarxes socials el que ha anunciat que l’Executiu regional «actuarà d’ofici» contra aquest i qualsevol «cas similar» emparats per la llei de protecció integral contra l’LGTBI-fòbia.

Notícies relacionades

«L’homosexualitat per descomptat no és cap malaltia que es pugui curar i, per tant, cal dir que des d’aquesta Conselleria, des que vam arribar hem imposat la primera sanció greu per comportaments LGTBI-fòbics per un cas d’una ‘coach’ que oferia serveis molt similars als vistos en aquest vídeo», ha exposat el conseller, que ha remarcat que no es pot «tolerar un retrocés en la societat» i que no els «tremolarà la mà» davant d’aquest tipus de «comportaments».

Per la seva banda, Arcópoli va informar el 25 de febrer en un comunicat que van interposar una denúncia davant de la Conselleria, la cinquena que presenten contra aquest tipus de ‘teràpies’ a la regió. «Tenim coneixement que es continuen practicant amb total impunitat teràpies d’aquest estil a la nostra regió sense por de la llei. Exigim al Govern d’Espanya que legisli contra aquestes teràpies amb sancions més contundents que les administratives de la Comunitat de Madrid», ha censurat el director de l’Observatori Madrileny contra l’LGTB-fòbia, Rubén López.